Fenyeget a NASCAR: „Súlyos következményei” lesznek, ha folytatódik a Harvick-Elliott viszály

Bekeményít a NASCAR: “Súlyos következményei” lesznek, ha folytatódik a Harvick-Elliott viszály
credit:NASCAR Digital MediaBristolon kezdődött, majd múlt vasárnap, a Charlotte Motor Speedwayen újabb szintet lépett a Kevin Harvick és Chase Elliott közötti ellentét.

A történet egy ütközéssel kezdődött egy hónappal ezelőtt, amire reagálva a pórul járt – de már körhátrányban lévő – regnáló bajnok szándékosan feltartotta veterán ellenfelét, aki ennek következtében búcsút inthetett győzelemről szőtt álmainak.

Az incidens komoly, már-már tettlegességig fajuló vitához vezetett közöttük.

Harvick legutóbb, a CMS rovalján próbált törleszteni és nemes egyszerűséggel nekiment Elliottnak. A hendrickes autója megsérült, de még így is vissza tudott térni a meccsbe.

A hajrában ismét felért a 2014-es bajnok mögé, aki azonban ekkor nagy sietségében a falnak csapta saját autóját.

Harvick ezzel búcsúzott a rájátszástól, míg a tizenkettedikként leintett Elliott bejutott a top 8-as szakaszba.

A 25 éves pilóta a leintés után „Kellemes holtszezont és boldog karácsonyt” kívánt kollégájának, egy nappal később pedig már piacra is dobta az iménti idézettel díszített pulóvereit és pólóit.

Harvick eközben a riporterek azon kérdésére, hogy lezártnak tekinti-e a dolgot, csak egy mosollyal válaszolt.

Bár a sztori alakulását a rajongók érdeklődve figyelték, egyvalakinek viszont nyíltan nem tetszett.

Néhány órával a futam után Rick Hendrick máris kijelentette, hogy reményei szerint a NASCAR közbe fog lépni, véget vetve a pályán zajló ellenségeskedésnek.

A csapattulajdonos aggodalmai érthetőek, lévén nem szeretné, ha Harvick – akinek a bajnokság szempontjából már „minden mindegy” – újra kilökné Elliottot, veszélyeztetve a címvédését.

„Még nem tudom, hogy együtt, vagy külön-külön beszélünk-e velük” – nyilatkozta hétfőn a NASCAR versenyzésért felelős alelnöke, Scott Miller a SiriusXM NASCAR Radiónak.

„Egy biztos, nem akarjuk, hogy ez a dolog folytatódjon. Minden szükséges lépést megteszünk a helyzet lenyugtatására. Nem szeretnénk senkit leparkolni, mivel azt akarjuk, hogy a rajongók lássák versenyezni a kedvenceiket. A felfüggesztés csak a legutolsó lehetőség. Ugyanakkor ha továbbra is látunk ilyen megmozdulásokat, akkor minden kétséget kizáróan cselekedni fogunk.”

Az Associated Press riportere, Jenna Fryer értesülése szerint szerda este meg is történt a nagy beszélgetés, aminek során a NASCAR ellentmondást nem tűrően közölte az érintettekkel, hogy „súlyos következményei” lesznek annak, ha nem tesznek pontot a konfliktus végére.