IndyCar: Kirkwood ma Herta 26-os Dallara-Hondájával tesztel Sebringen

IndyCar: Kirkwood ma Herta 26-os Dallara-Hondájával tesztel Sebringen
credit:IndyCar MediaKyle Kirkwood saját bevallása szerint nem stresszel a jövőjét illetően.

Az IndyCar nevelősorozatait tömörítő Road to Indy program legsikeresebb versenyzőjének számító floridai két hete megszerezte az Indy Lights bajnoki címét, vele pedig az 1.3 millió dolláros ösztöndíjat, amit három főkategóriás futamra használhat fel, beleértve az Indianapolis 500-at.

Michael Andretti nemrég leszögezte, hogy mindenképp az Andretti Autosport családján belül akarja tartani a 22 éves tehetséget, csak még nem tudja, hogy pontosan melyik bajnokságban.

Legalábbis ez a nyilvánosságnak szóló verzió.

„Technikailag van hírem, csak még nem beszélhetek róla” – nyilatkozta Kirkwood a Formula Scout Podcast vendégeként.

„Az elkövetkezendő két-három héten belül minden letisztázódhat, utána valószínűleg jöhet is a bejelentés. Ha viszont nem jön össze, akkor nem tudom, mi lesz a határidő. Most még semmit sem mondhatok. Egy biztos, nem akarok csak három versenyt menni. Teljes szezont szeretnék, mint minden más versenyző. Ez a fő célom.”

Kirkwood az egyik top jelöltnek számít az Andretti Autosportnál James Hinchcliffe menesztése miatt megüresedett 29-es Dallara-Hondára. Erre az autóra azonban a Hinchhez hasonlóan szintén kanadai Devlin DeFrancesco is pályázik, akinek háta mögött nagyságrendekkel komolyabb szponzorációs háttér áll.

A Kirkwood által említett két-három hetes intervallum azonban pontosan egybevág az Andretti F1-es programja kapcsán megjelent sajtóinformációkkal.>>>>>KAPCSOLÓDÓ: IndyCar-versenyzővel érkezhet a Forma-1-be AndrettiMint ismeretes, a versenyzőből lett üzletember a hírek szerint előrehaladott tárgyalásokat folytat a Sauber Motorsportsot is magában foglaló csoport többségi felvásárlásáról. Ha az üzletet sikeül nyélbe ütni, akkor ráteheti a kezét az Alfa Romeo csapatára, ahová magával viheti Colton Hertát is.

A végső tárgyalásokra várhatóan az október 22-24-e között Austinban esedékes Amerikai Nagydíj alatt kerülhet sor.

Egyelőre nem tudni, mi lesz a sztori végkifejlete, ahogyan Kirkwood jövője is a levegőben lóg – legalábbis a nagyközönség számára.

Akár még az is előfordulhat, hogy végül a Formula E-ben köt ki.

Annyi viszont biztos, hogy Kirkwood ma, a Sebring International Racewayen Herta 26-os számú autójával tesztel.

Persze ez még önmagában nem jelent semmit, a fentiek tükrében viszont az is lehet, hogy valami igazán komoly fejlemény előszele.