Hősként segédkezett egy tragikus közúti balesetnél Kasey Kahne

Hősként segédkezett egy tragikus közúti balesetnél Kasey Kahne
credit: Duncannon Fire CompanyHelyi idő szerint szombat éjjel horrorisztikus baleset történt a pennsylvaniai Dauphin Countyban.

Egyelőre ismeretlen okokból egy személyautó több, mint hat mérföldön át a forgalommal szemben haladt, majd frontálisan egy lakókocsinak ütközött.

Utóbbiban egy házaspár utazott, akik épp a Port Royal Speedwayen rendezett World of Outlaws sprint car versenyről tartottak hazafelé.

Nem sokkal később érkezett a helyszínre a viadalon részt vett James McFadden és Kasey Kahne is, akik rögtön lehúzódtak, hogy segítsenek.

A helyi Penn Live című lap információi szerint az egyik jármű ekkor már szinte teljesen lángba borult. Ekkor egy már ott tartózkodó szemtanú porolótért kiálott, mivel látta, hogy a roncsban eszméletlen emberek vannak.

Kahne nem késlekedett és a saját traileréből felkapott egyet, majd rögtön oltani kezdte a tüzet.

Ennek köszönhetően két másik személy – köztük egy önkéntes tűzoltóval – ki tudta szabadítani a szerencsétlenül jártakat.

A mentők megérkezéséig elsősegélyben részesítették a sérülteket, amiben Kahne szintén segédkezett.

Tragikus módon a menetiránnyal szemben száguldott autó sofőrje – egy 64 éves floridai férfi – az orvosok minden erőfeszítése ellenére még az éjszaka folyamán elhunyt.

Három nappal később, kedden a vétlen lakókocsit vezetett, 65 esztendős férfi is életét vesztette.

Felesége állapota továbbra is válságos.

A Penn Live meg szerette volna szólaltatni Kahne-t, ő azonban nem reagált a megkeresésre.


UPDATE:

Szerda este a tizennyolcszoros NASCAR Cup futamgyőztes megtörte a csendet.

„Szombat éjjel, miközben hazafelé tartottunk tragikus autóbaleset történt” – írta Twitteren.

Elismerésem szeretném kifejezni mindenkinek, aki a lehető leggyorsabban segítséget nyújtott amíg a gyorsbeavatkozó egység megérkezett. Gondolataim és imáim az érintett családokkal vannak.”