Indy Lights tesztet kap az SRX Series felfedezettje

Indy Lights tesztet kap az SRX Series felfedezettje
credit: SRX Series
Indy Lights tesztet kap az SRX Series felfedezettje


Október végén, az Indianapolis Motor Speedway roadján ülhet be először egy Indy Lights autó volánja mögé Ernie Francis Jr.

A 23 éves floridai az IndyCar nevelősorozatának szokásos szezon utáni tesztjén, a Chris Griffis Memorialon kap lehetőséget, ha pedig jól szerepel, akkor teljes szezonos szerződést is kaphat a Race For Equality & Change égisze alatt.

A Penske Entertainment által tavaly nyáron tető alá hozott esélyegyenlőségi program keretein belül debütálhatott idén a USF2000-ben az afroamerikai csapatvezetővel, Rod Reiddel, valamint pilótával, Myles Rowe-val felállt Force Indy. Szintén az RFE&C-nek köszönhetően mutatkozhatott be a 105. Indy 500-on a Beth Paretta és Simona de Silvestro nevével fémjelzett női gárda, a Paretta Autosport is.

Francis Jr. a Trans-Am sorozat hétszeres bajnokának mondhatja magát, emellett pedig az idei évben megejtette open-wheel bemutatkozását is a Formula Regional Americas Championshipben, ahol három győzelemmel jelenleg az összetett harmadik helyén jegyzik.

Az országos hírnevet viszont nyáron, a Tony Stewart és Ray Evernham által tető alá hozott SRX Championshipben vívta ki.

Az oválon korábban soha nem versenyzett pilóta rögtön felvette a ritmust a nála sokkal tapasztaltabb, veterán mezőnnyel, a Lucas Oil Racewayen nyerni is tudott, végül pedig a bajnokság második pozíciójában zárt közvetlenül az őt kvázi felfedezett Stewart mögött.