HIVATALOS: Jack Harvey az RLL Racingnél folytatja IndyCar-karrierjét

HIVATALOS: Jack Harvey az RLL Racingnél folytatja IndyCar-karrierjét
credit:RLL RacingHivatalos bejelentésre került, hogy Jack Harvey a Rahal Letterman Lanigan Racing kötelékében folytatja IndyCar-karrierjét.

A brit versenyző leigazolása a széria legrosszabbul őrzött titkának számított azóta, hogy júliusban kiderült, szerződéshosszabbítási ajánlata ellenére távozik addigi munkaadójától, a Meyer Shank Racingtől.

Harvey azt a 45-ös számú Dallara-Hondát fogja vezetni, amelyet az idei szezonban még csak részidősként neveztek a Hy-Vee támogatásával.

Szerződése több évre szól.

A 28 éves pilóta 2017-ben debütált a bajnokságban az MSR jóvoltából, 2019-től pedig már teljes munkaidős tagja volt a mezőnynek.

Eddigi legjobb eredményét a két évvel ezelőtti, indianapolisi road-futamon érte el, amelynek végén a harmadikként intették le.

A Hy-Vee tavaly jelent meg az IndyCarban, mint az RLL Racing egyik támogatója. Mostanra viszont már nem csak a gárda, de maga a széria egyik legértékesebb partnerévé lépett elő.

Az üzletlánc jóvoltából 2022-ben visszatérhet a széria naptárába – méghozzá duplafordulóval – az Iowa Speedway, ráadásul több évre szóló programmal.

Emellett az RLL Racinggel is kiterjesztették kapcsolatukat, ennek révén hozhatták tető alá a harmadik autójuk teljes szezonos programját is.

A 15-ös gép volánja mögött 2022-ben is marad Graham Rahal.

Az egyelőre kérdéses viszont, hogy ki veszi át a távozó Takuma Sato helyét a 30-as számú autóban.