NASCAR: Új csapat jön a Cupba, Villeneuve jövő héten már Next Gent tesztel

NASCAR: Új csapat jön a Cupba, Villeneuve jövő héten már Next Gent tesztel
credit: Team HezebergVadonatúj alakulattal bővül jövőre a NASCAR Cup Series mezőnye.

A Team Hezeberg Powered by Reaume Brothers névre keresztelt csapat mögött két, a NASCAR Whelen Euro Seriesben tulajdonosként jegyzett autóversenyzőből lett üzletember, Toine Hezemans és Ernst Berg áll.

Teljes körű technikai támogatást a NASCAR nemzeti harmadosztályt képező Camping World Truck Seriesben szereplő Reaume Brothers Racingtől kapnak.

A gárda első körben csak az épített pályás versenyeken fog részt venni, reményeik szerint viszont 2023-ban már teljes szezonos tagjai lehetnek a mezőnynek.

Nem tartják viszont kizártnak – szponzorációtól függően -, hogy a jövő évi programjuk még bővülhet néhány rövid ovállal is.

A 27-es számú Ford Mustangot Toine Hezemans fia, Loris Hezemans, valamint Jacques Villeneuve vezeti majd.

Mindkét pilóta jelenleg szintén a Whelen Euro Seriesben szerepel.

A kanadait senkinek sem kell bemutatni, a 24 éves holland neve viszont sokaknak ismeretlenül hangozhat.

Hezemans most hétvégén, a charlotte-i rovalon teljesítheti eddigi karrierje negyedik Xfinity-futamát, a legnagyobb eredményeit azonban kétségkívül a NASCAR európai bajnokságában érte el.

2019-ben bajnoki címet szerzett, míg idén – hat futamból három győzelemmel – szintén vezeti a bajnokságot.

„Nem tudom szavakkal kifejezni, mekkora megtiszteltetésnek érzem, hogy lehetőséget kapok a NASCAR Cup Seriesben” – idézi a gárda sajtóközleménye Hezemanst.

„Emlékszem arra, hogy milyen izgatott lettem, amikor először megláttam a Next Gen prototípusát a 2019-es szezont követő díjátadó ünnepségen. Most, két évvel később pedig már esélyem nyílik a Cupban való bemutatkozásra. Hihetetlen!”

A bajnokság jövőre debütáló új autóját a fiatal pilóta hétfőn, míg Villeneuve kedden viheti pályára a Charlotte Motor Speedway rovalján az MBM Motorsports színeiben.

„Nagyon lelkes vagyok, hogy visszatérhetek az Egyesült Államokba és újra a NASCAR-ban vezethetek” – mondta az 50 éves veterán, aki eddig húsz nemzeti szériás rajton van túl, ebből négyet a Cupban teljesített.

„Izgatottá tesz, hogy a Team Hezeberg Powered by Reaume Broshoz csatlakozhatok és együtt fedezhetjük fel a következő generációs autót. A tapasztalat, amit hosszú évek során gyűjtöttem különböző kategóriákban hasznos lesz a csapatnak a gép megértésében. Loris remek versenyző családból származik, már nagy sikereket ért el. Szórakoztató volt ellene harcolni a Euro NASCAR-ban, jó kihívás lesz együtt dolgozni vele.”