Allmendinger nyert Charlotte-on és NASCAR-rekordot döntött

Allmendinger nyert Charlotte-on és NASCAR-rekordot döntött
credit:NASCARAJ Allmendinger győzelmével ért véget az Xfinity Series Drive for the Cure 250-e a Charlotte Motor Speedway rovalján.

A Kaulig Racing versenyzője idén negyedik, teljes eddigi karrierjét tekintve pedig a tizedik alkalommal látogathatott el a széria victory lane-jére.

Ennél is fontosabb viszont, hogy ezzel Allmendinger a hatodik road-pályás elsőségét ünnepelhette az Xfinity mezőnyével, ami abszolút rekord a bajnokságban.

A 39 éves amerikai ráadásul a NASCAR másodosztályát tekintve zsinórban harmadik győzelmét aratta a CMS 2.32 mérföld hosszú, 17 kanyarból álló roadján.

Allmendinger az utolsó 21 kört végig vezette és még az sem tudta kizökkenteni, hogy négy körrel a leintés előtt sárga jelzés lépett életbe Tommy Joe Martins falazása miatt, aminek köszönhetően búcsút inthetett 8.8 másodperces előnyének.Másodikként a regnáló bajnok Austin Cindric zárt, míg harmadikként Daniel Hemric látta meg a kockás zászlót. Utóbbi pilóta egyébként az első és második szakasz győztesének is mondhatta magát.

A versenyt egy rövid időre piros zászlóval meg kellett szakítani, miután Josh Bilicki autója fékhiba miatt ráfutott a hátsó egyenes előtti rázókőre, javításra szoruló kárt okozva benne.

A futam a rájátszás top 12-es szegmensének zárása volt, így Jeb Burton, Myatt Snider, Riley Herbst és Jeremy Clements személyében négyen elbúcsúzhattak a 2021-es bajnoki címről szőtt álmaiktól.

Meccsben van még a titulusért: Allmendinger, Cindric, Hemric, Justin Allgaier, Justin Haley, Brandon Jones, Noah Gragson és Harrison Burton.

A mezőny legközelebb október 16-án, a Texas Motor Speedwayen feszül egymásnak.