Johnson: Közelebb vagyok az Indy 500-hoz, mint valaha

Johnson: Közelebb vagyok az Indy 500-hoz, mint valaha
credit:IndyCar MediaJimmie Johnson probléma nélkül, sikeresen teljesítette szerdán az Indianapolis 500 újoncvizsgáját.

A 46 éves pilóta Romain Grosjeannal együtt körözött a 2.5 mérföldes oválon.

A ROP első két fázisát maradéktalanul teljesítették, a harmadik vége előtt azonban olyan eső zúdult a pályára, hogy már nem tudták folytatni a tesztet.

Ekkor az Andretti Autosport franciájának kettő, a Chip Ganassi Racinget szolgáló amerikainak pedig tíz köre volt háta.

Az IndyCar végül úgy határozott, hogy a hiányzó mérföldek ellenére is bizonyították, megvan a sebességük, így megelőlegezték számuka a vizsgát. Ennek révén részt vehetnek az áprilisi kollektív teszten, ahol a formalitás kedvéért bepótolják a maradék ROP-köreiket is.

„A CGR-családom végig rajtam tartotta a szemét, segítettek abban, hogy felvegyem a tempót” -mondta Johnson a tesztet követő sajtótájékoztatón.

„Szerintem könnyen ment, különösen a szakaszok során. Nyilván nem futottam annyi kört, mint szerettem volna, de összességében rendkívül pozitív élmény volt. Eleinte furcsa volt egy kicsit. Őszintén meglepett, hogy végül mennyire ismerős érzés is lett körözni a géppel. Az ívek, a technika, az autó viselkedése a kanyarokban, mind ismerős volt. Nagyon izgatott lettem emiatt.”

Ennek ellenére azonban még mindig nem döntött arról, hogy jövőre milyen programot fut majd az IndyCarban.

Jelenleg három lehetőség kínálkozik számára: marad az idei épített/utcai pályás beosztásánál, bevállalja hozzá az 500-at is, vagy rábólint a komplett szezonra.

„Közelebb vagyok az Indyhez, mint valaha. Nagyon különleges nap volt ez, végre IndyCar-autót vezethettem az Indianapolis Motor Speedway oválján. Igazán élveztem, gyerekkori álmom vált ezzel valóra. Sokkal jobb tapasztalatnak bizonyult, mint amire előtte számítottam. A bennem élő versenyző komolyan fontolgatja [a legendás futamra való nevezést], de még mindig át kell gondolnom és beszélnem róla a családdal otthon. Egy biztos, amilyen komfortosan éreztem magam a pályán, határozottan tovább nőtt az érdeklődésem a verseny iránt, de még nagyon sok munka van hátra mielőtt végleges döntés születne.”

Johnson debütáló szezonja főként a folyamatos küszködésről szólt. Számos vezetői hibát vétett, legjobb eredménye pedig két 17. hely lett a szezon utolsó két futamán, Laguna Secán és Long Beachen.

„Muszáj volt ezen az idényen átesnem, nekimenni pár falnak, hogy adaptálódjak a szériához. Akármennyire is utáltam például 180 mph-val falazni Nashville-ben, végül jó adatokat szolgált számomra ahhoz, hogy tudjam, mit rontottam el. Minden egyes balesettel csak nyertem, hogy jobbá váljak.”