HIVATALOS: Takuma Sato távozik az RLL Racingtől

HIVATALOS: Takuma Sato távozik az RLL Racingtől
credit:IndyCar Media2022-ben már nem lesz a Rahal Letterman Lanigan Racing kötelékének tagja Takuma Sato.

A hírt a Bobby Rahal által alapított gárda a közösségi médiában jelentette be egy szép búcsúüzenet formájában.

„Köszönjük Takuma! Kiváltság és megtiszteltetés volt, hogy a csapatunkban tudhattunk nem egyszer, hanem kétszer is. Örökké hálásak leszünk az elhivatottságért, energiáért és sikerért, amit hoztál. Mindig a családunk részese maradsz.”

Sato 2012-ben igazolt először az RLL Racinghez. A szezon során kétszer is dobogóra állhatott; Sao Paulóban a harmadikként intették le, míg a kanadai Edmonton utcáin másodikként látta meg a kockás zászlót.

A népszerű pilóta a következő négy évet az AJ Foyt Racingnél töltötte, akikkel 2013-ban, Long Beachen megszerezte első IndyCar-győzelmét.

2017-ben egyéves kitérőt tett az Andretti Autosporthoz, az év májusában pedig beírta magát a sportág történelemkönyvébe, miután első japánként megnyerte az Indianapolis 500-at.

A következő idényben Sato visszatért az RLL Racinghez.

A csapatnak összesen négy futamgyőzelmet szerzett, beleértve a 2020-as Indy 500-at.

Sato jövője egyelőre bizonytalan a szériában.

„Semmit sem mondhatok biztosra” – nyilatkozta a 44 éves versenyző a RACER-nek.

„Trükkös helyzet ez, de volt már ilyenben részem. Pár éve ugyanebben a cipőben jártam. Jelenleg annyit mondhatok, 50-50 az eselye annak, hogy maradok az IndyCarban, de nem adom fel! Nagyon sok tényező befolyásolja, hogy mi lesz velem. A szponzorációs háttér és egyéb dolgok. A szezon kemény volt. A széria nagyon versenyképes és idén nem szereztem sem győzelmet, sem dobogós helyet, sem pedig pole-t. Ugyanakkor a 30-as Dallara-Honda csapata egész évben fantasztikus munkát végzett, büszke vagyok rájuk.”

Sato helyét várhatóan Jack Harvey veszi át.