Penske: A szezont követően kezdünk tárgyalni Kyle Larson Indy 500-as nevezéséről

Penske: A szezont követően kezdünk tárgyalni Kyle Larson Indy 500-as nevezéséről
credit:IMS MediaKyle Larson nemrég nyíltan kijelentette, egyáltalán nem zárkózik el attól, hogy akár már jövőre nekivágjon az Indianapolis 500-nak.

A kaliforniai versenyző azonban leszögezte, csakis akkor bólintana rá, ha optimális körülmények adódnának hozzá.

„Szívesen versenyeznék az Indy 500-on, de csak akkor, ha a megfelelő lehetőség kínálkozik és az autóval képes lennék az első helyért harcolni egy olyan csapat színeiben, amelynek győzelmek terén már történelme van a Speedwayen” – nyilatkozta Larson nyár végén a CBS-nek.

„Még soha nem vezettem IndyCar-gépet, minden valószínűség szerint teljesen különbözik azoktól, amikkel eddig tapasztalatot szereztem. Szerintem sok időbe és erőfeszítésbe telne, hogy igazán komfortosan érezzem magam. Nem akarok egyszerűen csak azért odamenni, hogy elmondhassam magamról, részt vettem az Indy 500-on. Mindent összevetve viszont igen, totálisan belevágnék.”

Egy biztos, Roger Penske-n nem múlik a dolog.

A Kapitány mindig is tisztában volt a 29 éves pilóta képességeivel, az augusztusi, IMS-en rendezett BC39 midget-futamon mutatott teljesítménye azonban végképp lenyűgözte.

Penske régóta jó barátságban áll Rick Hendrickkel, aki a hírek szerint hajlik is arra, hogy áldását adja Larson Indy 500-as bemutatkozására.

„Egyelőre még be kell fejezni a szezont, aztán bejelenteni, hogy merre tartunk jövőre. Ezt követően fogjuk megejteni a beszélgetést” – válaszolta az IndyCar és az IMS ura az Indianapolis Star azon kérdésére, hogy tárgyalt-e már Larson ügyében Hendrick-kel.

„Elképesztő lenne Kyle-t itt versenyezni látni. Én biztosra veszem, hogy nagy eredményt érhetne el. Ő egy szupersztár a pályán, bármit elvezet. Végignéztem a BC39-t és az a pár nap egyszerűen lenyűgözött. Ezek a kölykök borzasztó keményen versenyeznek, olyan tehetségek vannak a paddockban, akiket az emberek talán meg sem látnak. Nagyszerű volna, ha Kyle belevágna az Indy 500-ba, de rajta kívül másokat is fontolóra vettünk már. Fantasztikus lenne még több külsős versenyzőt a mezőnyben tudni azokon kívül, akik már részt vettek az 500-on.”