Öt szezon, öt széria, öt bajnoki cím: Kirkwood felért az Indy Lights csúcsára is

Öt szezon, öt széria, öt bajnoki cím: Kirkwood felért az Indy Lights csúcsára is
credit:Andersen Promotions2021-ben sem tudta senki megállítani Kyle Kirkwoodot, aki az Indy Lights Mid-Ohión rendezett szezonzáró hétvégéjén egy újabb bajnoki címet írhatott a neve mellé.

Az Andretti Autosport szupertehetsége az elmúlt években mutatott, domináns formájában húzta be az IndyCar első számú neveldéjének titulusát.

Kirkwood a tizenkilenc futamot számláló idényt tíz győzelemmel zárta, bezsebelve ezzel az 1 millió 300 ezer dolláros ösztöndíjat, amit három IndyCar-futamon való részvételre használhat fel, automatikusan beleszámítva a 106. Indianapolis 500-at.

A 22 éves versenyző ráadásul beállította Greg Moore Lights-rekordját, mint a legtöbb megnyert futam egyetlen szezonon belül.

Kirkwood az elmúlt hat évben öt különböző szériában mérette meg magát teljes munkaidősként – a 2020-as évet a COVID miatt szinte teljesen sztornóznia kellett – és mindenhol felmosta az aszfaltot ellenfeleivel. Ráaádásul mindenhol a legelső szezonjában.

2017-ben az F4 United States Championship bajnoka lett 20 futamból 9 győzelemmel.

2018-ban egyszerre versenyzett az F3 Americas Championshipben és a U.S. F2000-ben, előbbi széria 17 fordulójából 15-öt nyert meg, utóbbiban pedig 14-ből 12-n látta meg ő elsőként a kockás zászlót.2019-ben már az Indy Pro 2000-ben körözött, ahol szintén bajnokként fejezte be az idényt 9 győzelemmel a 16 futamból.

Kirkwood elképesztő dominanciáját még ennél is jobban szemlélteti, hogy magasan ő tartja az arányaiban legtöbb győzelem rekordját az IndyCar nevelősorozatait tömörítő Road to Indyben (U.S. F2000, Indy Pro, Lights).

A floridai pilóta összesen 49 versenyen indult eddig a három szériában, ebből 31-et zárt az élen. Ezt még csak megközelíteni sem sikerült senkinek.

Az örökranglista második pozíciójában jegyzett Matthew Brabham is “csak” 18-at nyert meg a 47 rajtjából.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy