“Apu, megcsináltuk!” – Egy nap alatt két vadonatúj futamgyőztest avatott a NASCAR Talladegán

“Apu, megcsináltuk!” – Egy nap alatt két vadonatúj futamgyőztest avatott a NASCAR Talladegán
credit:NASCAR

,A Truck Series után az Xfinity Series versenye is egy olyan, playoffon kívüli pilóta győzelmét hozta Talladegán, aki ezt megelőzően még soha nem látogatott el a victory lane-re.

A nemzeti harmadosztály futamát Tate Fogleman húzta be, míg a néhány órával később rendezett másodvonalbeli szériában Brandon Brown ünnepelhetett.

A családja tulajdonában lévő, alulfinanszírozott és szinte folyamatosan szponzorproblémákkal küzdő Brandonbilt Motorsportsnak vezető virginiai nem csak az Xfinityben, de en bloc a teljes eddigi nemzeti kategóriás NASCAR-karrierjét tekintve is most először tudott futamot nyerni.

“Istenem, istenem!” – örömködött a leintés után a rendkívül emocionális Brown, akinek ez volt a szám szerint 114. bevetése a bajnokságban.

“Wow, egyszerűen wow! Ez egy valóra vált álom! Istenem… Apu, megcsináltuk! Minden, amiben reménykedtünk, amiről álmodoztunk…. Mást sem akartam, mint hazavinni a trófeát anyunak és apunak!”

A verseny sötétedés miatt (Talladegán nincs a versenyzéshez megfelelő világítás kiépítve) a pace car mögött körözve ért véget.Brown sikere annak fényében csak még mesébe illőbb, hogy néhány hónappal ezelőtt a csapat bezárásának lehetősége is felmerült.

A 28 éves pilóta azonban nem hagyta annyiban és marketing-érzékét megcsillogtatva több kisvideót forgatott árulva az autóján üresen álló szponzorációs helyeket, töretlenül tárgyalt, házalt tipikusan a “ha kidobnak az ajtón, akkor bemászok az ablakon” elvet követve.

A nehézségek közepette, nevetséges büdzsé mellett is sikerült Talladega előtt nyolcszor a top 10-ben zárnia.

Most pedig már futamgyőztesnek is mondhatja magát.

Másodikként Brandon Jones zárt, de befért még a top 5-be Justin Allgaier, Daniel Hemric és Jordan Anderson is.

Nem volt jó napja viszont több playoff-pilótának.AJ Allmendinger rögtön az első szakaszban kiesett, miután összeakadt Sam Mayerrel. A baleset következtében be kellett lengetni a piros zászlót a SAFER-fal javítása miatt.

Csúnya bukás miatt búcsúzott idő előtt a bajnoki címért még szintén harcban lévő Noah Gragson, Myatt Snider, Harrison Burton és Riley Herbst is.Személyi sérülés szerencsére egyik esetben sem történt.

Az összetettet vezető Austin Cindric viszont annak ellenére, hogy csak a nyolcadik pozícióban végzett, pontszám alapján máris bejutott a playoff következő, top 8-as szegmensébe.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy