NASCAR: 20 kiesőt és egy igazi meglepetés győztest hozott a Truck talladegai káoszfutama

NASCAR: 20 kiesőt és egy igazi meglepetés győztest hozott a Truck talladegai káoszfutamaZsinórban a második NASCAR-hétvégén fordult elő, hogy a győztes a pálya orvosi központjából volt kénytelen interjút adni.

Múlt szombaton, Las Vegasban AJ Allmendinger ment falnak az Xfinity Series epikus fináléját követően, hét nappal később pedig a Truck Series első helyezettje törte össze az autóját, miután áthaladt a kockás zászló alatt.

A Young’s Motorsportsnak vezető Tate Fogleman méterekkel a célvonal előtt ütközött össze a vezető pozíciban lévő John Hunter Nemecheckkel. A Kyle Busch Motorsportsot erősítő észak-karolinai – aki nem mellékesen az alapszakasz bajnoki címét is behúzta – kiforgott, így a győzelem végül Foglemannál landolt.

Az összetettben huszonkettedikként jegyzett, 21 éves versenyző ezzel karrierje során először nyert a szériában. Ezt megelőzően csak egyszer tudott a top 10-ben zárni, még idén júliusban, a knoxville-i dirtön.

Másodikként Tyler Hill végzett, aki szintén eddigi Truck-pályafutása legjobb eredményét produkálta. A Hill Motorsports 56-os Chevyjét vezető pilóta legjobbja Talladega előtt a tizenegyedik hely volt a 2019-es, Kentucky Speewayen rendezett futamon.Fogleman sikere egyben azt is jelentette, hogy az alapszakasz top 8-as szegmensének második viadalát is egy playoffon kívüli versenyző nyerte. Ebből adódóan a rájátszás mezőnye úgy várhatja az október 30-ai, martinsville-i futamot, hogy még senki sem jutott biztosan tovább a november 5-ei, Phoenix Racewayen rendezendő fináléba.

A negyven autóval elrajtolt futamot végül csak húszan fejezték be, ebben pedig nagyban közrejátszott a harmadik szakaszban történt két tömegbaleset.

A káosz áldozata lett többek között a bajnoki címért még harcban lévő Zane Smith és Chandler Smith is.

Az első szakaszt Ben Rhodes, míg a másodikat Sheldon Creed nyerte.