Andretti meg akarja tartani szupertehetségét, csak még nem tudja hol

Andretti meg akarja tartani szupertehetségét, csak még nem tudja hol
credit:Andersen PromotionsJelen állás szerint három versenyző számít már biztosnak az Andretti Autosport 2022-es IndyCar-csapatánál.

A 26-os Dallara-Hondát jövőre is Colton Herta vezeti, a 27-esben szintén marad Alexander Rossi, míg a 28-as számú gép volánja mögött Romain Grosjean váltja Ryan Hunter-Reayt.

Biztosra vehető továbbá, hogy James Hinchcliffe a következő szezonban már nem lesz a gárda tagja, helyére pedig a legutóbbi hírek szerint – a csapat kanadai partnereinek nyomására – Devlin DeFrancesco lehet a legesélyesebb.

A 21 éves torontói utoljára 2017-ben, a spanyol F3-ban szerzett bajnoki címet.

Tavaly már az IndyCar neveldéit tömörítő Road to Indy program második lépcsőfokát képező Indy Pro 2000 Championshipben mérette meg magát, ahol a másodikként zárt az Andretti Steinbrenner Autosport színeiben.

DeFrancesco idén az Indy Lightsban versenyez szintén Andrettiék égisze alatt, eredményei azonban már nem annyira acélosak.

A mezőnyben mindössze kilenc olyan pilóta van, akik eddig az összes futamon elrajtoltak. Köztük van Devlin is, aki csak két dobogót tudott eddig felmutatni – még a szezonnyitó alabamai fordulón szerzett harmadik helyeivel -, az összetettben pedig a hatodikként jegyzik.Ezzel szemben Andretti istállójában ott van egy bizonyos Kyle Kirkwood is, aki az elmúlt években minden egyes bajnokságban felmosta az aszfaltot ellenfeleivel.

2017-ben az F4 United States Championship bajnoka lett 20 futamból 9 győzelemmel.

2018-ban egyszerre versenyzett az F3 Americas Championshipben és a U.S. F2000-ben, előbbi széria 17 fordulójából 15-öt nyert meg, utóbbiban pedig 14-ből 12-n látta meg ő elsőként a kockás zászlót.

2019-ben már az Indy Pro 2000-ben körözött, ahol szintén bajnokként fejezte be az idényt 9 győzelemmel a 16 futamból.

Kirkwood idén az Indy Lightsban vezet, az elmúlt 18 versenyből 9-en diadalmaskodott és egy hétvégével a szezon vége előtt vezeti az összetettet.

Ha Mid-Ohión bajnokként zár, akkor azzal bezsebeli az 1 millió 300 ezer dolláros ösztöndíjat, amit három IndyCar-futamon való részvételre használhat fel 2022-ben, köztük az Indianapolis 500-zal.

A 22 éves floridai neve szintén ott szerepel a potenciális IndyCar-jelöltek listáján Andrettiéknél, de a csapat tulajdonosa egyáltalán nem biztos abban, hogy az amerikai open-wheel lesz a következő lépés számára.

“Nem akarjuk őt elveszíteni, azt szeretnénk, ha a családon belül maradna, de még nem tudom megmondani, hogy pontosan hol” – nyilatkozta Michael Andretti a RACER-nek, utalva arra, hogy Kirkwood iránt több konkurens gárda is érdeklődik.“Van esély arra, hogy az IndyCarba hozzuk, de az is előfordulhat, hogy valahol máshol köt ki nálunk. Mindenhol, ahol megfordult dominált. Pokolian lenyűgözött azzal, amit legutóbb Montereyben csinált, ahogyan megnyerte mindkét versenyt. Ha behúzza a bajnoki címet, az valószínűleg ennek a hétvégének lesz köszönhető. Szerintem igazán meggyőző.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy