IndyCar: Ismét terítékre került a Toyota visszatérése

IndyCar: Ismét terítékre került a Toyota visszatérése
credit:IndyCar MediaAz elmúlt hetek folyamán egyre több pletyka látott napviilágot arról, hogy a Toyota lehet az IndyCar várva-várt, harmadik motorpartnere.

A híreszteléseket meglehetősen nagy szkepticizmus övezte, lévén az utóbbi években már számos gyártó neve felröppent, de ezek egyikéből sem lett végül semmi.

Múlt vasárnap azonban a széria Long Beach-i szezonzáróját közvetítő francia tévécsatorna helyszíni forrásokra hivatkozva szót ejtett arról, hogy igenis van valóságalapja a sztorinak.

Ennek kapcsán a Toyota potenciális visszatérése újult erőre kapott a közösségi médiában.A RACER nem is volt rest megkeresni a Toyota Racing Developement elnökét, Dave Wilsont arról, hogy tulajdonképpen mi is a helyzet az IndyCar-projekt kapcsán.

A szakember nem erősítette meg az erre vonatkozó terveket, ugyanakkor a bajnokság iránti érdeklődést sem cáfolták.

“A Toyotának és a TRD-nek mindig vannak megbeszélései azon garázsokban, amelyekben jelenleg versenyzik” – idézi a lap Wilsont.

“Hasonlóképpen más felügyeleti szervekkel is, akikkel fenn akarjuk tartani a kapcsolatunkat és rajta hagyni az ujjunkat az amerikai motorsport vérkeringésén. Élveztük a korábbi együttműködésünket a CART-tal, valamint az IndyCarral és bízunk abban, hogy Roger Penske irányítása alatt tovább fognak növekedni. Jelen pillanatban viszont a NASCAR-ra, IMSA-ra, SRO-ra, NHRA-re, Formula Driftre, USAC-re, POWRi-ra és az off-road versenyzésre összpontosítunk.”

A Toyota 1996-2002 között a CART motorpartnere volt, utolsó évükben a Newman/Haas Racing és Cristiano Da Matta révén bajnoki címet ünnepeltek.2003-tól 2005-ig a rivális IRL-ben szerepeltek, a Team Penske-s Gil de Ferran által pedig 2004-ben Indianapolis 500 győzelmet arattak.

A márka 2009 és 2018 között a Grand Prix of Long Beach főszponzora volt.

Az IndyCar 2023-ban áll át hibrid erőforrásokra. Ennek célja nem titkoltan az, hogy új partnereket vonzzanak be a már meglévő Chevrolet és Honda mellé.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy