NASCAR: Hamlin elemében van a rájátszásban, megvan a második győzelme

NASCAR: Hamlin elemében van a rájátszásban, megvan a második győzelme
credit:NASCARAmi nem jött össze Denny Hamlinnek az alapszakaszban, azt már duplán is sikerült teljesítenie a rájátszásban.

Nevezetesen a futamgyőzelmet.

A Joe Gibbs Racing pilótája ugyanis a palyoff darlingtoni nyitóversenye után a top 12-es szakasz Las Vegas-i első fordulóját is a victory lane-en zárta.

Ezzel idei második, teljes eddigi NASCAR Cup karrierjét tekintve pedig a negyvenhatodik diadalát aratta. Ennek köszönhetően ráadásul máris továbbjutott a legjobb nyolc közé.

„Annyira boldog vagyok, hogy nem kell aggódnom a következő két hét miatt” – nyilatkozta Hamlin az NBCSN riporterének utalva arra, hogy legközelebb Talladegára, majd a charlotte-i rovalra látogat a mezőny.

„Ugyanakkor profi vagyok és olyan keményen fogok dolgozni a győzelemért, mint bármelyik más héten.”

A második helyen Chase Elliott zárt a Hendrick Motorsports színeiben, míg a harmadik és negyedik pozíciókban ismét JGR-esek végeztek Kyle Busch, valamint Martin Truex Jr. képében.Nem volt viszont jó napja William Byronnak.

A hendrickes -Truexszel együtt – eleve a mezőny végéről kényszerült rajtolni, miután autója megbukott a futam előtti technikai ellenőrzésen.

A második szakaszra sikerült felküzdenie magát az élmezőnybe, ezután viszont ismét hátraaesett egy rossz pitkiállásnak hála.

Byron visszaverekedte magát a top 10-be, a 225. körben azonban újra soron kívüli látogatást kellett tennie csapatánál defekt miatt.

Mindezek következtében végül csak a tizennyolcadik lett.

Szintén pocsék versenye volt csapattársának, Kyle Larsonnak is.

Az idén már hat győzelemnél járó kaliforniai megnyerte az első szakaszt, a folytatást viszont teljesen tönkrevágta a pocsék stratégia, így be kellett érnie a tizedik hellyel.

A futam egyetlen, be nem tervezett sárga jelzését Joey Gase idézte elő a 91. körben.

A Rick Ware Racing versenyzője egy anyaghiba miatt levált kerék miatt vágódott a külső falnak a másfél mérföldes oválon, majd innen visszapattanva érintette a belső oldalt is.

Gase saját lábán hagyta el járművét, de az orvosi központban történt kivizsgálás után továbbküldték a legközelebbi kórházba.


KAPCSOLÓDÓ: Óriásit bukott Joey Gase Las VegasbanEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy