IndyCar: Grosjean csalódott, hogy elbukta az év újonca címet, de mégis boldog

IndyCar: Grosjean csalódott, hogy elbukta az év újonca címet, de mégis boldog
Grosjean érthető módon elkeseredett, amikor fel kellett adnia a versenyt (credit:NBC)Három versenyt kihagyott, ennek ellenére az utolsó pillanatig esélyes volt az IndyCar év újonca címére Romain Grosjean.

A DCR/RWR színeiben bemutatkozott francia lemaradása az idényzáró, Long Beach-i forduló előtt csak 20 pont volt a Team Penske-nél teljes szezonosként jegyzett Scott McLaughlinnal szemben.

A kvalifikáción megszerezte a hatodik rajthelyet, magán a futamon pedig folyamatosan a top 10-ben autózott és minden esélye megvolt arra, hogy végül ő legyen 2021 legjobb debütánsa.

Végül azonban az 57. körben falazott, ennek következtében pedig eltört az 51-es Dallara-Honda hátsó felfüggesztése, ami pontot tett a megtisztelő címről szőtt álmaira.

Grosjean érthető módon rendkívül csalódott volt, de később igyekezett csak a pozitív dolgokra tekinteni.

Befejeztem az első IndyCar-szezonom és nagyon boldog vagyok mindazért, amit elértünk” – nyilatkozta a 35 éves pilóta, aki négy top 5-ös befutót könyvelhetett el, ebből háromszor állhatott fel a dobogóra (kétszer a második és egyszer annak harmadik fokára), 53 kört töltött vezető pozícióban, a májusi, indianapolisi road-futamon pedig az élről rajtolhatott.

“Szívfacsaró, hogy nem sikerült megszerezni az év újonca címet, de összességében véve nagyon elégedett vagyok és büszke a csapatra. A három dobogós eredmény és a pole igazán elképesztő! A Long Beach-i futam nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna, de rengeteget tanultam. Leírhatatlanul jól éreztem magam a Dale Coyne Racing/RWR-nél. Nem lehetek elég hálás nekik, hogy megadták a lehetőséget számomra és vezethettem az 51-es autót. Most viszont már csak a jövőre tekintek.”Grosjean mostantól az Andretti Autosport gárdáját erősíti, méghozzá teljes szezonos versenyzőként. Ennek részeként október 8-án, az IMS 2.5 mérföldes oválján máris nekivág az Indy 500-on való induláshoz nélkülözhetetlen újoncvizsga, a Rookie Orientetion Program teljesítésének.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy