IndyCar: VeeKay 2022-ben is marad az Ed Carpenter Racingnél

IndyCar: VeeKay 2022-ben is marad az Ed Carpenter Racingnél
credit:IndyCar MediaAz Ed Carpenter Racing hivatalosan megerősítette, hogy jövőre is Rinus VeeKay fogja vezetni a 21-es számú Dallara-Chevyt a szezon valamennyi versenyén.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy újabb szezont tölthetek el az ECR-nél” – idézi a gárda sajtóközleménye a 21 éves hollandot.

„Nagy előrelépést értünk el ebben az évben, megszereztem első IndyCar-győzelmemet és számos kellemes emléket gyűjtöttem. A következő idényben minden eddiginél jobbak lehetünk! A bajnoki címért akarunk harcolni győzelmekkel és dobogós helyekkel. A csapatnál uralkodó atmoszféra tökéletes erre, olyan érzés, mintha egy baráti társaságban lennénk és együtt dolgozunk az erős eredményekért. Alig várom, hogy 2022-ben is folytassuk.”

VeeKay 2020-ban ejtette meg IndyCar-bemutatkozását a csapattal, idén májusban pedig, az Indianapolis Motor Speedway roadján nyerni tudott.

Az idénye második felére azonban rányomta bélyegét a nyári, kulcscsonttöréssel végződött kerékpárbalesete, aminek következtében operációra is szorult.

Ebből adódóan ki kellett hagynia a Road America-i futamot, visszatérése óta eltelt hat fordulón pedig egyszer sem sikerült a legjobb tizenötben végeznie.

A pilóta ennek kapcsán elmondta, folyamatosan dolgozik fizioterapeutájával azon, hogy újra száz százalékos formába lendüljön.