Hunter-Reay: Maradtak még bennem győzelmek

Hunter-Reay: Maradtak még bennem győzelmek
credit:IndyCar MediaUtolsó versenyhétvégéjére készül Long Beachen Ryan Hunter-Reay az Andretti Autosport versenyzőjeként.

A 40 éves amerikai 2010-ben igazolt a gárdához, amellyel 2012-ben IndyCar bajnoki címet, 2014-ben pedig Indianapolis 500 győzelmet ünnepelhetett.

„Tizenkét évig voltam a csapatnál” – nyilatkozta hivatalos sajtótájékoztatóján RHR, akinek helyét Romain Grosjean veszi át a 28-as DHL Dallara-Honda volánja mögött.

„Hosszabb időt töltöttem a mérnökömmel, mint amióta házas vagyok. Pedig az esküvőm óta már három gyerekem is született, úgyhogy el tudják képzelni…. A sportban, üzletben, lényegében az élet valamennyi területén folyamatos a változás, ez így megy. A változás elkerülhetetlen, ami általában jó dolog. Számomra határozottan jókor jött, felrázza a dolgokat. A legjobbakat kívánom az Andretti Autosportnak, Romainnek és a DHL-nek. Várakozással tekintek életem új fejezete és az előttem álló kihívások elé.”

A texasi versenyző elárulta, hogy távozása a gárdától egyáltalán nem érte őt váratlanul. Olyannyira nem, hogy már 2020 novemberében tudta, az idei lesz számára az utolsó idény andrettisként.

„Csupa mosoly vagyok, tényleg” – válaszolta Hunter-Reay arra a kérdésre, hogyan érzi magát a csapatnál való hattyúdala előtt.

Az egyik kedvenc pályámon versenyzek, ami fantasztikus. Két választásod lehet ilyen helyzetben: mosolyogva teljesíted, vagy mérgelődsz. Én mindig is úgy voltam vele, hogy élvezem amit csinálok és pozitívan állok a dolgokhoz. Decemberben betöltöm a 41-et. Még mindig úgy érzem, maradtak bennem győzelmek. Meg kell találnom a megfelelő lehetőséget és helyzetet, aztán meglátjuk, hová vezet.”