IndyCar: Romain Grosjean több évre aláírt az Andretti Autosporthoz

IndyCar: Romain Grosjean több évre aláírt az Andretti Autosporthoz
credit:IndyCar MediaHivatalosan is bejelentésre került az elmúlt hetek legrosszabbul őrzött IndyCar-titka.

Az Andretti Autosport végre megerősítette, hogy jövőre Romain Grosjean veszi át a gárdától távozó Ryan Hunter-Reay helyét a 28-as számú Dallara-Honda volánja mögött.

A 35 éves francia szerződése több évre szól.

“Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok az Andretti Autosporthoz és a következő szezonban már a 28-as DHL Hondát vezethetem” -idézi az AA hivatalos sajtóközleménye Grosjeant.

“Hatalmas megtiszteltetés nekem, amiért egy ilyen nagyszerű csapatnak versenyezhetek. A motorsportban a világ minden táján ismerik az Andretti nevet. Elképesztően boldog és büszke vagyok ezért. Szintén büszkeséggel tölt el, hogy a DHL-t képviselhetem. Remélem, nagyon sikeresek leszünk együtt, ez a közös célunk. Szeretnék köszönetet mondani a Dale Coyne Racingnek, hogy lehetővé tették számomra az IndyCarhoz való csatlakozást. Rendkívül élvezem a versenyzést és ezáltal ma megadatott az esély számomra, hogy a világ egyik legversenyképesebb és legjobb csapatának vezethessek.”

Kontraktusa értelmében Grosjean teljes szezont fog futni a szériában, amire készülve október 8-án máris teljesítheti az Indianapolis 500-on való részvételhez szükséges Rookie Orientetion Programot.

“Boldogok vagyunk, hogy Romaint az Andretti Autosport családjában üdvözölhetjük” – mondta Michael Andretti.

“Már azelőtt meggyőző életrajzzal bírt, hogy az IndyCarhoz csatlakozott volna. Látni viszont, hogy mire képes itt már az újonc szezonjában alaphangon is rendkívül lelkesítő. Jelentős tapasztalta a motorsportban hasznára lesz csapatunknak a máris erős versenyzői felállásunk mellett. Izgalommal tölt el továbbá bennünket, hogy folytathatjuk partnerségünket a DHL-lel. A velük való szponzorációs kapcsolatunk az egyik leghosszabb és legsikeresebb a paddockban.”Az Andretti Autosport 26-os és 27-es Dallara-Hondáit jövőre is Colton Herta, illetve Alexander Rossi terelgeti.

A csapattól már borítékolhatóan távozó James Hinchcliffe 29-es gépének leendő gazdáját egyelőre nem jelentették be.

A hírek szerint azonban a legnagyobb sansza a szintén kanadai és az Indy Lightsban ugyancsak Andrettiéket szolgáló Devlin DeFrancescónak van.KAPCSOLÓDÓ: Grosjean hálás azért, hogy Coyne mert vele kockázatot vállalni

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy