Franchitti: Palou mindenben számíthat a “tökéletes csapattárs” Dixonra

Franchitti: Palou mindenben számíthat a “tökéletes csapattárs” Dixonra
credit:IndyCar MediaAz IndyCar múlt vasárnapi, Laguna Seca-i fordulóját csak a tizenharmadik helyen zárta Scott Dixon, ezzel pedig végérvényesen búcsúzott a bajnoki címért folyó harctól.

A széria trónjára hatszor felért veterán már korábban leszögezte, hogy adott esetben segíteni fogja az összetettet vezető csapattársát, Alex Palou-t.

Dario Franchitti pedig biztos abban, hogy Dixon tartani fogja a szavát.

A négyszeres IndyCar-bajnok, továbbá háromszoros Indianapolis 500 győztes skót öt szezonon át versenyzett az új-zélandi mellett a Chip Ganassi Racingnél és a mai napig nem csak munkakapcsolatban állnak, de jó barátok is.

“Amikor Scott és én csapattársak voltunk, általában a bajnokságért is egyszerre harcoltunk” – nyilatkozta a CGR-nél jelenleg tanácsadóként tevékenykedő Franchitti a Motorsportnak.

“Egyetlen olyan év akadt, amikor nem voltunk esélyesek a címére mindketten. Scott akkor tökéletes szárnysegéd volt. Azt mondta: ‘Támogatlak’ és ez valóban így is történt. Szerintem már most közölte Alexszel is, hogy ‘Akármire van szükséged, itt vagyok’.”

Franchitti úgy véli, Palou nem is álmodhatott volna jobb csapattársról és mentorról Dixonnál.Scott egész évben segítette Alexet, semmilyen információt sem tartott vissza előle. Engem meg is lepett, hogy nincs semmi titokban tartva. Mindenki nyílt lapokkal játszik, ami nagyszerű a csapatra nézve.”

A 48 éves ex-pilóta hiszi, hogy Dixon még megszerezheti IndyCar-karrierje hetedik titulusát, amivel beérheti a jelenlegi rekorder AJ Foytot.

“Borzalmasan balszerencsés éve volt idén. Ugyanakkor szerintem profitált abból, hogy Alex a csapattársa lett, mivel már hosszú idő eltelt azóta, hogy valaki a gárdán belül igazán hajtotta volna előre. A múltban sok teher ráadásul egyedül Scott vállára nehezedett. Ő viszont egy gép. Versenyautókat akar vezetni és győzni. Nem lassít le.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy