NASCAR: Larson nem bunyózik, erre pedig nyomós oka van

NASCAR: Larson nem bunyózik, erre pedig nyomós oka van
credit:IMS MediaIdei hatodik – hetedik, ha a bajnokságon kívüli All-Star futamot is beleszámítjuk – Cup-győzelmét aratta múlt szombaton, a Bristol Motor Speedwayen Kyle Larson.

Teljesen ellopta azonban a show-t előle Hendrick Motorsportsos csapattársa, Chase Elliott, valamint a Stewart-Haas Racinget szolgáló Kevin Harvick.

A két pilóta heves szóváltásba keveredett a leintés után és ha nem avatkoztak volna közbe a NASCAR tisztviselői, akkor könnyedén tettlegességig is fajulhatott volna a vita.

A konfrontáció a versenyre volt visszavezethető, aminek leintése előtt 35 körrel ütköztek, Elliott 9-es számú Chevyje pedig defektet kapott.

A regnáló bajnok emiatt rendkívüli pitkiállásra kényszerült, mire pedig visszatért a pályára már három környi hátrányban találta magát.

A hajrában Harvick haladt az élen, a lekörözésekkor azonban Elliott egyáltalán nem hagyta magát és keményen versenyzett veterán kollégájával. Ez lehetővé tette az akkor második helyen álló Larson számára, hogy teljesen felérjen az SHR-esre és végre is hajtsa a diadalhoz vezető az előzést.

“Alkalmanként mindannyiunkkal történik olyasmi, ami felidegesít” – nyilatkozta Larson a futam utáni sajtótájékoztatóján.“Biztos vagyok bene, hogy Kevin úgy érezte, Chase manőverei a győzelmébe kerültek. Szóval, szerintem joggal volt mérges… De őszintén megvallva nem tudom, mert én egyáltalán nem voltam a részese a dolognak.”

Larson azon pilóták egyike, akik még soha nem bonyolódtak bele hevesebb vitákba, verekedésről pedig hallani sem akar.

Erre pedig nyomós oka van.

167 centi magas vagyok és 62 kiló, úgyhogy nem igazán fogok belebonyolódni ilyesmibe. Én vagyok a mezőny legkisebb versenyzője, csak rosszul jöhetnék ki belőle.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy