Az IndyCarban újjászületett Grosjean szerint nem muszáj mindenáron az F1-ben lenni

Az IndyCarban újjászületett Grosjean szerint nem muszáj mindenáron az F1-ben lenni
credit:IndyCar MediaEddigi rövid IndyCar-karrierje harmadik dobogós helyét szerezte Romain Grosjean Laguna Secán.

A DCR/RWR újonca a két indianapolisi második helye után múlt vasárnap “bronzérmes” pozícióból locsolhatta a pezsgőt.

A francia elképesztő formában versenyezett, számos látványos előzést végrehajtva.

“Fantasztikus!” – válaszolta Grosjean a futam utáni sajtótájékoztatón arra a kérdésre, milyen érzés számára, hogy szinte minden hétvégén esélye lehet a győzelemre.

“Egyike voltam annak a húsz szerencsés srácnak a világon, akik ott lehettek a Forma 1-ben. Leírhatatlan karrierem volt. Igen, az utóbbi pár év kemény volt és frusztráló. Tudtam, hogyan kell vezetni, mégsem tudtam mutatni semmit. Ezután elérkezni oda, ahol az élen harcolhatok és a mérnököd azt mondja: ‘Tiéd a leggyorsabb autó a pályán, első vagy’, csatázhatok a dobogóért…. Ez határozottan egy újjászületés számomra.”

Az utóbbi időben egyre több feltörekvő, eredetileg az F1-et megcélzott pilóta kezdett el kacérkodni a tengerentúli pályákkal.

Grosjean pedig bátorítja őket, mondván az IndyCar versenyzési szempontból többet nyújt, mint egy sereghajtó csapattal való szerződés a világbajnoki sorozatban, ami esélyt sem ad a kiugró eredményre.“Megértem, hogy nagyon sok gyerek a Forma 1-be akar jutni. Ha viszont csak a mezőny hátsó részében tudsz menni minden hétvégén, akkor jobban jársz az IndyCarral. Szabadságot ad, mivel úgy vezeted az autót, ahogyan neked jó. Beülsz, elhagyot pitlane-t és minden egyes körben keményen nyomod. Kiélvezhetsz minden egyes kört, a paddock atmoszféráját, a rajongók támogatását, versenyképes lehetsz bármelyik csapattal… Én rendkívül élvezem ezt az egész csomagot.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy