Sajtó: Átveheti az Indy Lights irányítását Roger Penske?

Sajtó: Átveheti az Indy Lights irányítását Roger Penske?
credit:IndyCar MediaKözismert tény, hogy Roger Penske finoman szólva sincs megelégedve az Indy Lightsot működtető Andersen Promotions teljesítményével.

Az IndyCar első számú nevelősorozata évek óta nevetségesen alacsony autószámmal versenyez, a COVID miatt törölni kellett a komplett 2020-as szezont, idén pedig nem került megrendezésre a kicsik Indy 500-aként is számon tartott Freedom 100.

Utóbbi döntés mögött maga Penske állt.

“Egy épkézláb versenysorozatot sem voltak képesek összehozni. Tíz, sőt, több esetben csak hét, vagy hat autó volt a mezőnyben” – nyilatkozta a Kapitány tavaly októberben.

“Fogalmunk sincs, hogy kik lesznek a versenyzők jövőre. Ez az egyik oka annak, hogy nem lesz Freedom 100. Biztonsági okokból nem engedhetünk az IMS ováljára olyanokat 200 mph körüli tempóval, akik lehet még soha nem is vezettek ezen a pályán.”

Bár Andersenék nagyban fogadkoztak és Penske-ék is minden segítséget megadtak nekik, a vágyott előrelépést nem sikerült véghez vinni.

Nem meglepő tehát, hogy a legfrissebb hírek szerint nagy változás állhat be a Lights életében.

A Trackside Online belső forrásaira hivatkozva arról ír, hogy Penske és csapata 2022-től teljes mértékben a saját kezébe akarja venni a bajnokság ügyeit.Az Andersen Promotions 2014 óta vezeti a Lightsot, emellett pedig az ő hatáskörükbe tartozik a Road to Indy program másod- és harmadvonalbeli neveldéjének számító Indy Pro 2000, valamint USF2000 is.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy