NASCAR: Larson győzött, Elliott és Harvick pedig majdnem összeverekedett Bristolon

NASCAR: Larson győzött, Elliott és Harvick pedig majdnem összeverekedett Bristolon
credit:NASCARIdei hatodik, egyben teljes eddigi NASCAR Cup-karrierje tizenkettedik, pontozásos futamgyőzelmét ünnepelhette Kyle Larson szombat éjjel a Bristol Motor Speedwayen.

A Hendrick Motorsports versenyzője jelen sikeréért köszönetet mondhatott csapattársa, Chase Elliott és a Stewart Haas Racinget szolgáló Kevin Harvick közti konfrontációnak is.

A két pilóta 35 körrel a leintés előtt, egy csata hevében ütközött, aminek révén a 9-es számú Chevy defektet kapott.

A regnáló bajnok emiatt rendkívüli pitkiállásra kényszerült, mire pedig visszatért a pályára már három környi hátrányban találta magát.

A hajrában Harvick haladt az élen, a lekörözésekkor azonban Elliott egyáltalán nem hagyta magát és keményen versenyzett veterán kollégájával.

Ez lehetővé tette az akkor második helyen álló Larson számára, hogy teljesen felérjen az SHR-esre és végre is hajtsa az előzést.

Miközben a kaliforniai ünnepelt, a történtek kapcsán a pitlane-en heves szóváltásra került sor Harvick és Elliott között.Ha nincsenek jelen a NASCAR tisztviselői, akkor könnyedén tettlegességig is fajulhatott volna a vita.Az incidenst követően Harvick rendkívül mérges volt.

“Valahányszor összeérsz vele, az baj” – nyilatkozta a 2014-es bajnok a pályán, amire válaszként a szurkolók rögtön hangot is adtak nemtetszésüknek.

“Mindannyian fújolhatnak, ha akarnak. Nem érdekel. A rohadt győzelemért versenyeztünk, erre [Elliott] produkál egy ilyen dühkitörést… Fogta magát, behúzott elém és ott is maradt egészen addig, amíg elvesztettem az előnyömet…Készen állok arra, hogy letépjem valakinek a fejét!”

Chase szintén nem válogatta meg a szavait.

“Mindig ezt csinálja. Folyamatosan rád fut balról más pályákon is, aztán vagy sikerül kárt okoznia, vagy nem….Megcsinálta velem Darlingtonon is, mivel már unta az ellenem való versenyzést. Az teljesen mindegy, hogy szándékos volt-e. Nem érdekel, hogy ki ő és mióta van itt. Ki fogok állni magamért és a csapatomért.”

Nem volt jó napja Denny Hamlinnek sem.

A Joe Gibbs Racing pilótája 65 kört töltött az élen, megnyerte az első szakaszt, a végső győzelemre azonban 100 körrel a leintés előtt keresztet vethetett.Hamlin 11-es Toyotája egy, az első helyért vívott harc során kapott defektet. Ennek hatására a háromszoros Daytona 500-győztes falazott is.

Soron kívüli pitkiállása után visszaállt ugyan a versenybe, de végül csak a kilencedik pozícióig tudott feljönni.

A bristoli viadal egyben a rájátszás első szakaszának zárása is volt, ami azt jelentette, hogy négyen elbúcsúzhattak a 2021-es bajnoki címről szőtt álmaiktól.

A soron következő futamon Tyler Reddick, Aric Almirola, Kurt Busch és Michael McDowell autójának szélvédőjéről tűnik el a playoff-tagságot jelző sárga csík.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy