IndyCar: Stoffel Vandoorne is esélyes a McLaren harmadik autójára

IndyCar: Stoffel Vandoorne is esélyes a McLaren harmadik autójára
credit:IndyCar MediaVasárnap délután jelentették be hivatalosan, hogy az Arrow Electronics 2028 végéig meghosszabbította szerződését a McLarennel.

A megállapodás egyaránt vonatkozik az F1-es programra, valamint az IndyCarban szereplő csapat 2019 óta érvényben lévő főszponzori elköteleződésére is.

Az új kontraktus kulcsfontosságú eleme utóbbi alakulat tervezett, harmadik autós projektjének.

Zak Brown azonban leszögezte, hogy a plusz gép előreláthatólag csak 2023-ban lehet teljes szezonos. Ugyanakkor már jövőre felbukkanhat részidősként a pályán.

A McLaren-vezér jelenleg úgy számol, hogy a legoptimálisabb esetben is csak az év második felében hajthat pályára a harmadik gép.

A gárda már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy 2022-ben is a jelenlegi versenyzői felállásukkal, vagyis Pato O’Warddal és Felix Rosenqvisttel fognak nekivágni a szezon valamennyi futamának.

A harmadik Dallara-Chevy leendő gazdája egyelőre még nem ismert.“Sok dolog pilótafüggő” – nyilatkozta Brown az Autosportnak.

“Ha nem tudunk bajnoki kvalitású versenyzőt szerezni, akkor nem fogunk indítani még egy autót csak azért, hogy ott legyen a pályán.”

Leendő igazolásával a McLaren hosszú távra szeretne tervezni.

A lehetőség kapcsán pedig rögtön adta is magát a kérdés, hogy Stoffel Vandoorne – aki jelenleg is Laguna Secán tartózkodik az IndyCar paddockjában – fent van-e az AMSP radarján.

“Stoffel határozottan megfontolás részét képezi. Szerintem ő egy nagyon jó versenyző.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy