IndyCar: McLaughlin az élen, VeeKay továbbra sincs 100%-os állapotban

IndyCar: McLaughlin az élen, VeeKay továbbra sincs 100%-os állapotban
credit:IndyCar MediaScott McLaughlin bizonyult a leggyorsabbnak az IndyCar második, Laguna Seca-i edzésén.

A Team Penske újonca 1:10.8755 másodperces körével landolt a tabella élén, 0.1469 mp-et adva az Andretti Autosportot szolgáló Colton Hertának.

Harmadikként az összetettet vezető Alex Palou zárt a Chip Ganassi Racing színeiben, de befért még a top 5-be további két penske-s is Simon Pagenaud és Will Power képében.

A 45 perces gyakorlás során kétszer került elő baleset miatt a piros zászló.

Először Dalton Kellett csapta oda az AJ Foyt Racing 4-es számú Dallara-Hondáját a 4-es kanyarban. Az autó hátulja és jobb oldala károsodott, öröm az ürömben viszont, hogy a kanadainak haja szála sem görbült.

Tizenegy perccel a leintés előtt ismét meg kellett szakítani a körözést, ezúttal Rinus VeeKay miatt.

Az Ed Carpenter Racing ifjonca kétszer kicsúszott, majd a falnak is vágódott, szinte ugyanott, ahol korábban Kellett.A 21 éves versenyzőt elővigyázatosságból a pálya orvosi központjában kivizsgálták, amit követően megkapta az engedélyt a folytatásra.

VeeKay később elárulta, hogy a nyári balesete óta továbbra sincs tökéletes állapotban, ami nagyban rányomja a bélyegét teljesítményére.

Mint ismeretes, a holland még júniusban, kerékpáredzés közben törte el a kulcscsontját, amit műteni kellett, így a Road America-i fordulót ki is hagyta.

Az incidens előtti nyolc versenyéből hatot zárt a legjobb 10-ben, beleértve egy második pozíciót és egy győzelmet. A biciklis bukása óta viszont a legjobb eredményének csak egy tizenhatodik hely számít.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy