IndyCar: Herta indulhat a pole-ból Laguna Secán, küszködtek a bajnokesélyesek

IndyCar: Herta indulhat a pole-ból Laguna Secán, küszködtek a bajnokesélyesek
credit:IndyCar MediaIndyCar-karrierje hetedik pole-pozícióját ünnepelhette Colton Herta a WeatherTech Raceway Laguna Secán.

Az Andretti Autosport versenyzőjének már eddig is kellemes emlékei voltak a kaliforniai road kapcsán, lévén az itt rendezett legutóbbi, 2019-es fordulón szintén az első pozícióból indulhatott, a futamon ő töltötte az élen a legtöbb kört, majd a győzelmet is behúzta.

Herta a kvalifikáció utolsó szakaszában 1 perc 10.7994 másodperces köre révén zárt az élen, 0.1957-et adva csapattársának, Alexander Rossinak.

A második sorból Will Power indulhat a Team Penske színeiben, méghozzá az összetettet jelenleg vezető Alex Palou (Chip Ganassi Racing) mellől.

Negyedik helyével a spanyol a legmagasabban rajtoló pilóta lett a bajnoki címért küzdők között.

A titulusért szintén harcban lévő, a Palou-tól 25 pont lemaradásban álló Pato O’Ward a teljes kvalifikáció alatt küszködött az Arrow McLaren SP 5-ös Dallara-Chevyjével. Háromszor is kicsúszott, de a problémák ellenére sikerült beverekednie magát a Fast 6-be.

Itt azonban egy újabb hiba következtében végül be kellett érnie a hatodik pozícióval, miután lokális sárga zászló előidézése miatt megfosztották a legjobb körétől.A mexikói viszont még így is elégedett volt az eredménnyel, legalábbis abból kiindulva, hogy az edzéseken nem jutottak feljebb a huszadik helynél.

O’Ward az RLL Racinget szolgáló Oliver Askew-val osztozik a harmadik soron.

A bajnoki címre még esélyes további három pilóta nem jutott be az utolsó szakaszba.

Az egyaránt Chip Ganassi Racinges Marcus Ericsson és Scott Dixon a top 12-es szegmensben vérzett el, így csak a hetedik, illetve nyolcadik pozíciókból startolhatnak.

Náluk is rosszabbul járt a Team Penske-s Josef Newgarden, aki még a csoportkörén sem jutott túl.

Az amerikai pilótát a rajtrács második felében, egészen pontosan a tizenhetedik helyen találhatjuk.

A kvalifikáció legrázósabb jelenletét Graham Rahal produkálta egy látványos kipördülés képében.

Szerencsére az incidens nem vezetett balesethez, az RLL Racing versenyzője azonban csak az utolsóként zárt a top 12-ben.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy