Atyaúristen, micsoda befutóval ért véget a NASCAR Xfinity alapszakasza!!!

Atyaúristen, micsoda befutóval ért véget a NASCAR Xfinity alapszakasza!!!

Atyaúristen, micsoda befutóval ért véget a NASCAR Xfinity alapszakasza!!!Minden túlzás nélkül az utóbbi évek egyik leglátványosabb fináléját produkálta az Xfinity Series alapszakaszának zárófutama.

A NASCAR nemzeti másodosztályát képező széria Bristol Motor Speedwayen rendezett fordulója overtime-ban fejeződött be.

A restartot követően a címvédő Austin Cindric haladt az élen Justin Allgaier és AJ Allmendinger előtt. Utóbbi pilóta azonban rögtön a zöld zászló után támadásba lendült, a csata hevében pedig össze is ért Cindric-kel, majd visszaesett a harmadik helyre.

A Kaulig Racing veteránját ez egyáltalán nem zökkentette ki a ritmusból és másodperceken belül, egy zseniális, belső íven végrehajtott előzéssel átvette a vezető pozíciót.

Cindricet sem olyan fából faragták viszont, hogy feladja.A Team Penske ifjonca mindent egy lapra feltéve harcolt Allmendingerrel, aminek eredményeként a célvonal előtt összeütköztek és szó szerint átcsúsztak a kockás zászló alatt.A győzelmet Allmendinger szerezte meg, aki ezzel behúzta az alapszakasz bajnoki címét is a vele járó 15 playoff-ponttal.

Másodikként, 0.082 másodperces hátrányban Cindricet jegyezték, míg a harmadik helyet Riley Herbst kaparintotta meg.

Nem mellékesen pedig végleg kialakult a hétfutamos rájátszás tizenkét fős mezőnye.

Allmendinger 10 egységgel verte meg az alapszakaszban Cindricet, a playoff-állásban viszont ismét a penske-s került az élre.

A szabályok értelmében a bajnoki címért harcba szálló pilóták pontszámát egységesen 2000-ben állapították meg, majd ehhez kerültek hozzáadásra a szezon eddigi részében összegyűjtött bónuszok.

Cindric és Allmendinger egyaránt 2044-en áll, de előbbi versenyzőnek eggyel több – szám szerint öt – futamgyőzelme van idén, így ő kezdheti meg az első helyen a rájátszást.
Az Xfinity Series 2021-es playoff-mezőnye:
2044 – Austin Cindric

2044 – AJ Allmendinger

2020 – Justin Allgaier

2017 – Noah Gragson

2015 – Justin Haley

2014 – Daniel Hemric

2009 – Jeb Burton

2008 – Harrison Burton

2005 – Myatt Snider

2003 – Brandon Jones

2001 – Riley Herbst

2000 – Jeremy Clements

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy