IndyCar: Dixon kész arra, hogy segítse Palou-t a bajnoki címért folyó harcban

IndyCar: Dixon kész arra, hogy segítse Palou-t a bajnoki címért folyó harcban
credit:IndyCar MediaKét versennyel a szezon vége előtt még öt pilótának van matematikai esélye az Astor Kupára.

Az összetettet jelenleg Alex Palou (Chip Ganassi Racing) vezeti 25 ponttal a másodikként jegyzett Pato O’Ward (Arrow McLaren SP) előtt. Harmadik pozícióban Josef Newgarden (Team Penske) áll 34 egységnyi hátrányban, míg a negyedik Scott Dixon 49 ponttal marad el élen tanyázó csapattársától.

Az utolsó, még meccsben lévő helyen egy újabb ganassis, Marcus Eriscsson található. Neki viszont már tényleg csak számtani sansza van, lévén 75 egységet kellene ledolgoznia.

“Határozottan embert próbáló szezon ez számunkra” – nyilatkozta Dixon az IndyCar most hétvégi, Laguna Seca-i futamát megelőző sajtótájékoztatóján.

Ha végül odáig jutunk, hogy segíteni kell Alexnek, akkor rendben van, benne vagyok. A legfontosabb, hogy a bajnoki címet a csapatnál tartsuk. Van, amikor így alakulnak a dolgok.”

Az új-zélandi veterán címvédőként vágott neki az idénynek azzal a szándékkal, hogy behúzza hetedik titulusát. Ennyi bajnokságot az ameirkai open-wheel történetében eddig csak egyetlen versenyzőnek, AJ Foytnak sikerült nyernie.

Hátránya ellenére Dixon még bizakodik.“Láttuk Gatewayen, majd Portlandben is, hogy milyen gyorsan megváltozhat az állás. Amíg a pályán vagy, bármi megtörténhet. Nyertünk már bajnoki címet pontegyenlőséggel. Minden lehetséges.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy