Stewart: Egy emberöltő alatt egyszer születik olyan versenyző, mint Kyle Larson

Stewart: Egy emberöltő alatt egyszer születik olyan versenyző, mint Kyle Larson
credit:IMS MediaAz autósport különböző szakágaiban mutatott, domináns teljesítménye révén dúskál a dicséretekben Kyle Larson.

A sprint carok, midgetek, late modelek, na és persze a NASCAR világában egyaránt győzelmeket halmozó versenyzőt pár napja nem más hasonlította önmagához, mint Mario Andretti.

Most pedig egykori kollégája, a karrierje során szintén számos kategóriában sikereket elért Tony Stewart méltatta őt.

A háromszoros Cup és egyszeres IndyCar-bajnok, továbbá híres dirt-menő veterán egyenesen élete legnagyobb fiaskójának nevezte, hogy nem sikerült leszerződtetnie saját csapatához.

A Stewart Haas Racing társtulajdonosa mindenképpen meg akarta szerezni Larsont a 2021-es NASCAR Cup-szezonra, a Ford azonban hallani sem akart erről.

“Amikor megtudtam, hogy Kyle nem vezethet nekünk olyan szavakat használtam, amiket nem mondhatok ki nyilvánosan” – nyilatkozta Stewart a CBS Sportsnak.

“Azon a napon rengeteget káromkodtam, sőt még ma is, valahányszor eszembe jut a dolog. Karrierem legnagyobb fiaskójának tartom, hogy elvesztettem ezt a kölyköt. Bánom, hogy nem léptem meg korábban, amikor még megtehettem volna.”A Ford vétója után Larson a Hendrick Motorsportsnál kötött ki, az 5-ös számú Chevy volánja mögött pedig négy pontozásos futamgyőzelmet szerzett, megnyerte a bajnokságon kívüli All-Start, majd ő lett a Cup alapszakaszának bajnoka. Mindemellett, hétköznaponként az USA dirt-pályáin versenyzett és ezeken is gyűjtötte a trófeákat.

“Egy emberöltő alatt egyszer születik olyan versenyző, mint ő” – jelentette ki Stewart.

“Ő a sportágunk unikornisa.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy