Megérkezett a NASCAR Cup 2022-es versenynaptára

Megérkezett a NASCAR Cup 2022-es versenynaptára
credit:NASCAR

Megérkezett a NASCAR Cup 2022-es versenynaptára


Hivatalosan is lerántotta a leplet 2022-es naptáráról a NASCAR Cup Series.

A menetrend két új állomást tartalmaz, ebből mondhatni a legnagyobb változás a szezont felvezető meghívásos versenyt, a Clasht érinti.

A bajnokságon kívüli viadalnak 1979-es debütálása óta, megszakítás nélkül a Daytona International Speedway adott otthont. 2020-ig a 2.5 mérfödes oválon futották le, míg idén már a road vonalvezetésen kapott helyet.

A Clash jövőre viszont már egy teljesen más létesítménybe – egész pontosan egy stadionba – költözik a Los Angeles Memorial Coliseum képében.

Az éles szezon a szokásoknak megfelelően a Daytona 500-zal indul február 20-án és november 6-án, a Phoenix Racewayen fogják megkoronázni a bajnokot.

Új belépőként érkezik a World Wide Technology Raceway június 5-én, elveszít viszont egy fordulót a Pocono Raceway.

A májusi All-Star futam a következő évben is a Texas Motor Speedwayen marad, továbbá áprilisban újfent dirtté alakítják át a Bristol Motor Speedwayt.Érdekesség, hogy ez a verseny április 17-ei időpontot kap, ami egybeesik húsvét vasárnapjával. Ilyenre utoljára 1989-ben volt példa.

A Richmond Raceway 2022-ben már nem lesz jelen a rájátszásban, a korábban idényzáróként is funkcionált Homestead Miami Speedway azonban visszatér, méghozzá a top 8-as szakaszban.

A július végére kiírt, indianapolisi hétvége újra az IndyCarral közösen lesz megtartva.

A Cup autói az idei szezonhoz hasonlóan a legendás létesítmény roadján fognak összecsapni.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy