HIVATALOS: 51 év után ismét stadionfutama lesz a NASCAR-nak

HIVATALOS: 51 év után ismét stadionfutama lesz a NASCAR-nak
credit: lacoliseum.com

HIVATALOS: 51 év után ismét stadionfutama lesz a NASCAR-nak


Több, mint fél évszázad után újra sportstadionban versenyez a NASCAR Cup Series, méghozzá a Los Angeles Memorial Coliseumban.

Az ugyanebben a régióban rendezendő Super Bowl előtti hétre, egész pontosan február 6-ra kiírt viadal nem a pontozásos szezon része lesz, hanem a meghívásos Clasht költöztetik át.

Ezzel egy hagyomány végére is pont kerül.

A futam 1979-es debütálása óta minden egyes évben a Daytona International Speedwayen kapta meg a zöld zászlót; 2020-ig az oválon, idén pedig már a road vonalvezetésen.

A verseny kapcsán pontos részletek egyelőre nem láttak nyilvánosságot.

Annyi biztos, hogy a NASCAR negyedmérföldes pályát álmodott meg a szimulációkra kihegyezett partnerük, az iRacing segítségével.

A munkálatok január elsején fognak megkezdődni a stadionon belül.Emellett az is hivatalossá vált, hogy a Clashen fog debütálni a Cup vadonatúj autója, a Next Gen.

A királykategóriának már megvan a maga stadionos múltja: 1956-ban például a Soldier Field, míg 1958 és 1971 között a Bowman Gray Stadium látta vendégül a mezőnyt.

A jelenleg 77.500 ülőhellyel bíró LAMC 1923-ban nyitotta meg kapuit, azóta pedig már számos sporteseménynek adott otthont.

1967-ben például itt rendezték meg a legelső Super Bowlt, majd hat évvel később ismét fogadhatta az amerikai foci döntőjének résztvevőit.

2028-ban a nyári olimpia egyik helyszíne lesz, akárcsak 1932-ben és 1984-ben.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy