IndyCar: Palou győzött Portlandben és újra a bajnokság élére állt

IndyCar: Palou győzött Portlandben és újra a bajnokság élére állt
credit:IndyCar MediaIdei – és teljes eddigi IndyCar-karrierje – harmadik győzelmét ünnepelhette Alex Palou vasárnap a Portland International Racewayen.

A Chip Ganassi Racing spanyol tehetsége ráadásul ismét az összetett pontverseny élére ugrott, miután legnagyobb ellenfele, Pato O’Ward (Arrow McLaren SP) csak a középmezőnyben ért célba.

Másodikként, 1.2895 másodperces hátrányban Alexander Rossi zárt az Andretti Autosport színeiben, míg a dobogó legalsó fokára egy újabb ganassis, a hetedik titulusáért küzdő – egyben címvédő – Scott Dixon állhatott fel.

A trió számára finoman szólva sem kezdődött jól a verseny.

A pole-ból indult Palou jól kapta el a rajtot, Dixon pedig gyorsan áthámozta magát a második pozícióból startolt Rossit.

Hamarosan viszont kitört a káosz, miután a mclarenes Felix Rosenqvist hátulról eltalálta a hirtelen fékező új-zélandi 9-es számú Dallara-Hondáját.

Ennek következtében Dixon lefutott a pályáról, akaratán kívül ugyanerre kényszerítve Palou-t és Rossit is.Hátrébb szintén zajlottak az események.

Többen megforogtak és ütköztek, beleértve Oliver Askew-t, Romain Grosjeant és Helio Castronevest is. Ők végül vissza tudtak térni a pályára, James Hinchcliffe számára azonban rögtön véget ért a nap.

“Leszegett fejjel dolgoztunk arra gondolva, hogy ez egy igazán hosszú verseny” – nyilatkozta a leintés után Palou a rajt utáni csetepaté kapcsán.

“El sem hiszem, hogy végül megcsináltuk! A stratégiánk elképesztő volt!”

A tíz körön át tartó pace car fázis után O’Ward került az élre, öröme azonban csak féltávig tartott.

Az 52. körben újabb sárga zászlós szakasz lépett életbe Dalton Kellett és az újonc Callum Ilott kicsúszásának hála.

Innentől fogva O’Ward futama maga lett a pokol. Nem csak a csapat stratégiája borult, de a mexikóinak még azzal is szembesülnie kellett, hogy az egyenesekben már nem érez akkora motorerőt, mint amire szüksége lett volna.

A 22 éves versenyző Portland előtt még 10 ponttal vezette az összetettet, a kockás zászló pillanatában hozott tizennegyedik helyével viszont már 25 egységnyi hátrányban találta magát Palou-val szemben.Az IndyCar 2021-es szezonjából már csak két forduló van hátra.

Legközelebb szeptember 19-én, Laguna Secán csap össze a mezőny, majd ezt követi a Long Beach utcáin rendezendő zárófutam.Matematikailag még öt versenyzőnek van esélye a bajnoki címre:

  1. Palou (477)
  2. O’Ward (452)
  3. Newgarden (443)
  4. Dixon (428)
  5. Marcus Ericsson (402)


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy