IndyCar: Palou először a pole-ban, Penske-katasztrófa és büntetések Portlandben

IndyCar: Palou először a pole-ban, Penske-katasztrófa és büntetések Portlandben
credit:IndyCar Media

IndyCar: Palou először a pole-ban, Penske-katasztrófa és büntetések Portlandben


Bár már két győzelem is szerepel a neve mellett, pole-pozíciót azonban csak most, Portlandben ünnepelhetett először az IndyCarban Alex Palou.

Az összetett pontverseny második helyén álló spanyol a kvalifikáció utolsó szegmensét képező Fast Sixben 58.7701 másodperc alatt száguldott körbe az 1.964 mérföld hosszú, 12 kanyarból álló roadon.

A Chip Ganassi Racing pilótája mögöttt, 0.872 mp-es lemaradásban Alexander Rossi végzett az Andretti Autosport színeiben.

A második sort a Scott Dixon (CGR) – Felix Rosenqvist (Arrow McLaren SP) duó alkotja, míg mögöttük Graham Rahal (RLL Racing), valamint Colton Herta (Andretti Autosport) várhatja a rajtot jelző zöld zászlót.

Nem jutott viszont be az időmérő pole-ról döntő szakaszába az összetettet vezető Pato O’Ward, aki így csak a hetedik pozíciót tudhatja magáénak.

A bónuszpont miatt ráadásul előnye 9 egységre csökkent Palou-val szemben.

Nagy meglepetésre a Team Penske teljes legénysége már a csoportkörökben búcsúzott.A Kapitány gárdájának újonca, Scott McLaughlin kiesése miatt Romain Grosjeant hibáztatta, mondván a francia feltartotta gyors körén.

A versenyirányítás kivizsgálta az esetet és végül az új-zélandinak adott igazat. Ennek következtében a DCR/RWR pilótája elbúcsúzhatott a két legjobb körétől.

A legnagyobb csapást viszont a Penske-pilóták közül a bajnokságban harmadikként jegyzett Josef Newgarden szenvedte el, aki a tizennyolcadik helyig jutott csak.

A szériába most visszatérő Juncos Hollinger Racing 77-es Dallara-Chevyjét tereglegő Callum Ilott tizenkilencedikként zárta élete első IndyCar-időmérőjét.

Grosjean mellett még további hárman voltak kénytelenek büntetéssel szembenézni.

Az Ed Carpenter Racingnek vezető Rinus VeeKay autójában már a reggeli edzés előtt motort cseréltek, míg Takuma Sato (RLL Racing) és Ryan Hunter-Reay (Andretti Autosport) gépében a kvalifikáció előtt kellett új erőforrást behelyezni.

Ennek révén mindannyiukat hat hellyel hátrasorolták.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy