NASCAR: Mérgezése miatt kihagyja a következő két futamot Cody Ware

NASCAR: Mérgezése miatt kihagyja a következő két futamot Cody Ware
Ware az IndyCar augusztusi, indianapolisi road-futama előtt (credit:IndyCar Media)Rosszullét miatt idő előtt fel kellett adnia a NASCAR Cup Series múlt szombati, darlingtoni versenyét Cody Ware-nek.

Az alapos orvosi vizsgálat kiderítette, hogy a Rick Ware Racing pilótájának tünetei hátterében szénmonoxid-mérgezés áll.

A probléma egy korábbi ütközésre volt visszavezethető, aminek során megsérült az autója, a kipufogógáz pedig bejutott a belső térbe.

Bár a 25 éves észak-karolinai állapota azóta javult, a csapat azonban érthető módon nem akar kockáztatni és az elkövetkezendő két futamon biztosan nem indítja őt.

„Miután a múlt hétvégén ellátták a Darlington Raceway egészségügyi központjában, Cody Ware elővigyázatosságból kihagyja a richmondi és a bristoli versenyeket is” – áll az RWR sajtóközleményében.

„Hétfőn Cody még mindig érezte a szénmonoxid-mérgezés káros hatásait, így a legjobb számára és a csapatnak is az, ha az előttünk álló két versenyen egy helyettesítő pilóta veszi át az autót. A Richmond Racewayen Garrett Smithley fogja vezetni az 51-es számú, 9/11 Tribute Tunnel to Towers Chevrolet-t. A bristoli versenyzőt később nevezzük meg.”