NASCAR: Kibírhatatlan a forróság a Next Genben

NASCAR: Kibírhatatlan a forróság a Next Genben
credit:NASCAR/TwitterLezajlott a NASCAR Cup jövőre debütáló autójának legújabb tesztje a Daytona International Speedway oválján.

A nyolc versenyző részvételével rendezett, kétnapos körözés során az egyik legnagyobb problémát a jármű belső terének gyors felforródása jelentette.

“Le sem tudom írni, hogy mennyire meleg volt bent” – nyilatkozta sajtótájékoztatóján Denny Hamlin, aki most először vezethette a Next Gent.

“Nagyon nagy a forróság, ami komoly aggodalomra ad okot. Nehéz lesz ezen változtatni, mivel a hőmérséklet az autó dizájnjából fakad. Nagyon sok dolog pont az ülés alatt van elvezetve, beleértve a kipufogórendszert. Odalent akár 230 Celsius fok is lehet, aminek hála brutálisan meleg van az autóban. Még hűtőmellényt is viseltem a teszt során, mégis többször úgy éreztem, hogy rögtön rosszul leszek. Nem tudom hogyan, de az biztos, hogy muszáj változtatásokat eszközölni annak érdekében, hogy képesek legyünk befejezni probléma nélkül egy teljes versenytávot.”

A NASCAR alelnöke, John Probst azonban bizakodó.

“A teszt eredményei alapján lett egy komplett listánk arra vonatkozóan, hogy mi az, amin még dolgozunk kell. Vannak elképzeléseink. A második nap délutánján már ki is próbáltunk pár ötletet és úgy vélem, megtaláltuk azt az irányt, amerre haladnunk kell. Az elkövetkezendő hetekben többek között erre fogunk összpontosítani.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy