Mario Andretti önmagát látja Kyle Larsonban

Mario Andretti önmagát látja Kyle Larsonban
credit:IMS MediaNincs még egy olyan, profi szinten jegyzett versenyző jelenleg, mint Kyle Larson.

A Hendrick Motorsports sztárja a NASCAR Cup alapszakaszával párhuzamosan, hétköznaponként folyamatosan mérette meg magát más szakágakban is és ha már ott járt, rendszeresen győzött.

Bár többször előfordult, hogy pl. esőszünetek miatt alig néhány óra pihenésre maradt ideje két verseny között, Larson teljesítményére mégsem nyomta rá a bélyegét a feszített tempó.

Megnyerte a sprint carok, a midgetek és a late modelek kiemelt futamait, emellett pedig övé lett a Cup alapszakaszának bajnoki címe is.

Sikereivel pedig még azt is elérte, hogy cégei által Rick Hendrick már nem csak a NASCAR-ban, de a dirt-pályákon is szponzorálja őt.

Larsonnak nem meglepő módon óriási a rajongótábora, amelynek tagja többek között a világ valaha volt egyik legnagyobb autóversenyzője is.

„A versenyzés az élete” – nyilatkozta az NBC-nek Mario Andretti a 29 éves kaliforniai kapcsán.

„Ez az, amit imád és ez az, ami miatt annyira felkeltette a figyelmemet. Több pilóta is érdekel, de Kyle mégis különleges módon fogott meg engem, mert sok szempontból olyan, mintha magamat látnám benne.”

Larson mindig is arra fókuszált, hogy a lehető legsokszínűbb volánművész legyen.

Nem szeretném, ha egyszer úgy hivatkoznának rám, mint a valaha volt legnagyobb NASCAR-pilóta, vagy legjobb sprint car versenyző. Én azt akarom, hogy úgy ismerjenek, mint valaki, aki bármilyen autóba beül és nagyszerű abban, amit csinál” – jelentette ki pár hónappal ezelőtt.

Ez pedig teljes mértékben megfogta Andrettit.

„Pontosan erről szól ez az egész. Nem csak a próbálkozás számít, hogy ‘Oké, teszek egy kísérletet’, hanem a győzelem. A győzelem! Az érzés, amikor nyerni tudsz valaki más játszóterén, az ő saját játékukban. Ez okozza a végső elégedettséget, ezért csináljuk. Ez az, ami hajt előre, ez az, ami motivál. Kyle-on mindezt teljes mértékben látom. Jelenleg nem tudnék mondani még egy olyan embert, akire jobban ráillene a nagybetűs versenyző definíciója, mint ő.”