NASCAR: Gondatlan veszélyeztetés miatt megbüntették Kyle Buscht

NASCAR: Gondatlan veszélyeztetés miatt megbüntették Kyle Buscht


A NASCAR Cup Series múlt vasárnapi, Darlington Racewayen rendezett veresenye mindössze 126 kör után véget ért Kyle Busch számára.

A Joe Gibbs Racing veteránja egy Austin Dillonnal történt ütközés után volt kénytelen feladni a rájátszás nyitányként is funkcionált futamot.

Ezt követően Busch a garázsok felé haladva dühében átgázolt a jelzőbójákon, majd a pályáról kifelé menet a frászt hozta az útjába kerülőkre.

Tette utóbbit úgy, hogy spottere a csapatrádión külön felhívta a figyelmét az ott tartózkodó emberekre.

„Ez a helyzet könnyen rosszra fordulhatott volna” – nyiltakozta a SiriusXM NASCAR Radiónak a szervezet versenyzésért felelős alelnöke, Scott Miller.

„Szerencsére senkit nem ütött el, mindenki megúszta sértetlenül. Ok nélkül, gondatlanul veszélybe sodorni viszont az embereket olyasmi, amit komolyan veszünk.”

A NASCAR végül úgy döntött, hogy 50.000 dollár pénzbüntetéssel sújtja Buscht.

Ezt az összeget a szokásoknak megfelelően a NASCAR beteg, rászoruló gyermek támogatására létrehozott alapítványa kapja meg.

Nem ez volt az első, kérdőjeles húzása idén a kétszeres bajnoknak.

Még júliusban, a New Hampshire Motor Speedwayen a NASCAR az erősödő eső ellenére sem szakította meg a versenyt, aminek következtében többen – beleértve Buscht – is kicsúsztak.

A 36 éves pilótának emiatt végül ki is kellett állnia, de előtte még mérgében nekiment a pályára beküldött pace carnak.

Tettéért akkor nem kapott büntetést.