NASCAR: Már jövőre stadionba költözhet a Clash

NASCAR: Már jövőre stadionba költözhet a Clash
credit: LA Memorial Coliseum/TwitterVadonatúj helyszínt kaphat a NASCAR Cup Series szezonindító, meghívásos versenye.

A bajnokságon kívül Clash 1979 és 2020 között a Daytona International Speedway oválján zajlott le, idén viszont már a roadon kapta meg a zöld jelzést.

A The Athletic értesülései alapján azonban komoly esély van arra, hogy a futam jövőre teljesen új létesítménybe költözik, méghozzá a Los Angeles Memorial Coliseum képében.

Belső forrásokra hivatkozva a lap arról ír, hogy a NASCAR előrehaladott tárgyalásokat folytat a stadionnal. A cél az, hogy egy nagyszabású, hatalmas körítéssel bíró esemény formájában indítsák el a következő évet.

A tervek szerint a mezőny autói az 1958-1971 között használt Bowman-Grey Stadium negyedmérföldes vonalvezetéséhez hasonlító pályán körözhetnek majd.

A versenyt két héttel az éles idényt megnyitó, február 20-ai Daytona 500 előtt akarják megrendezni, méghozzá a vadonatúj Next Gen autókkal.

Ez utóbbival viszont több csapat nem ért egyet, mondván az LAMC-n belül várható pálya túlságosan is rövidnek, szűknek ígérkezik, megágyazva egy ütközésekkel, balesetekkel teli viadalnak. Ezen kockázat pedig az új gépekkel – pláne, hogy még pontokat sem osztanak – nem lenne kifizetődő.A jelenleg 77.500 ülőhellyel bíró stadion 1923-ban nyitotta meg kapuit, azóta pedig már számos sporteseményt látott vendégül.

1967-ben például itt rendezték meg a legelső Super Bowlt, majd hat évvel később ismét fogadhatta az amerikai foci döntőjének résztvevőit.

2028-ban a nyári olimpia egyik helyszíne lesz, akárcsak 1932-ben és 1984-ben.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy