Nem jött be neki az amerikai versenyzés – Távozik az Indy Lightsból Alex Peroni

Nem jött be neki az amerikai versenyzés – Távozik az Indy Lightsból Alex Peroni
credit:Road to Indy

Nem jött be neki az amerikai versenyzés – Távozik az Indy Lightsból Alex Peroni


Mindössze tizennégy versenyig tartott Alex Peroni amerikai kalandja.

A 21 éves ausztrál idén mutatkozhatott be az IndyCar legmagasabban jegyzett neveldéjeként számon tartott Indy Lightsban, a vágyott eredmények azonban elmaradtak.

Peroni csak egyszer, az indianapolisi roadon rendezett duplaforduló második futamán tudott dobogóra állni, annak is a legalacsonyabb fokára.

A meglehetősen gyér, 12-13 fős mezőnnyel bíró szériában jelenleg a nyolcadikként jegyzik.

Mindez odáig vezetett, hogy a fiatal pilóta már most befejezi amerikai karrierjét és három versenyhétvégével az idény zárása előtt, azonnal hatállyal távozik a Carlintól, egyben a komplett szériából.

“Várakozással tölt el, hogy milyen izgalmas lehetőségeket tartogat számomra 2022 és visszatérhessek az európai versenyzéshez úgy, hogy az élmenők között legyek” – mondta Peroni.

“Az idei szezon teljesítmény terén nem ért fel az előzetes várakozásainkhoz. Ugyanakkor igazán élveztem az Egyesült Államokban eltöltött hét hónapomat. Köszönetet szeretnék mondani a leírhatatlanul barátságos embereknek, akikkel itt Amerikában találkoztam. A versenyeken kapott, meleg fogadtatás fantasztikus volt. A legjobbakat kívánom a Carlinnak a jövőre nézve. Köszönöm nekik ezt a lehetőséget. Szintén hálás vagyok a Road to Indynek, amiért oly’ sokat segítettek abban, hogy átugorhattam az amerikai versenyzés világába.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy