llott: Az IndyCarban megvannak azok a dolgok, amiket imádok

llott: Az IndyCarban megvannak azok a dolgok, amiket imádok
Callum Ilott és Ricardo Juncos (credit:IndyCar Media)Szeptember másodikán, az Indianapolis Motor Speedway roadján vihette pályára először a Juncos Hollinger Racing versenygépét Callum Ilott.

Az IndyCar-debütálását jövő héten, Portlandben megejtő brit senkitől sem kért tanácsot a tesztje előtt. Saját bevallása szerint azért, hogy teljes egészében tiszta lappal, önállóan tapasztalja meg vadonatúj közegét.

„Először vagyok Indianapolisban, ez a hely elképesztő!” – nyilatkozta a 22 éves pilóta.

„Még csak hozzáfogható sincs Európában, rendkívül különleges és hatalmas. A road-pálya nagyon jó, összetett és egymást követő kanyarokkal, ami eléggé nehézzé teszi. Ez az egyik leglenyűgözőbb hely, ahol valaha voltam. A motorsport története ebben a városban kézzel tapintható. Tudtam, hogy a teszt nagyszerű tapasztalatszerzés lesz. Két dolgot mondtak nekem előtte: a kormány nehéz – mindenki kihangsúlyozta, aki korábban szervóval vezetett, hogy extra erősítő edzéseket kellett beiktatnia miatta -, valamint az itteni versenyzés szoros és kemény. Ezek pont azok, amiket imádok!”

Ilott problémamentes napot zárt az IMS-en, ami jelentős komfortérzetet biztosít számára a portlandi bemutatkozása előtt.

„Őszintén szólva ez a teszt csak az utolsó pillanatban jött össze, azután, hogy már aláírtam a versenyre.”

A jövőt illetően a brit jelenleg semmit sem zár ki.„Bármi opció. Azért vagyok most itt az IndyCarban, hogy tapasztalatot gyűjtsek. Remélhetőleg jól alakul minden és még inkább vonzani fog a jövőbeli folytatás felé.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy