Grosjean októberben teheti le az Indy 500 újoncvizsgáját

Grosjean októberben teheti le az Indy 500 újoncvizsgáját
credit:IndyCar MediaJimmie Johnson mellett Romain Grosjean is ott lesz az IndyCar október 8-ra kiírt, indianapolisi tesztjének mezőnyében.

A Firestone által rendezett eseményen a francia várhatóan már az Andretti Autosport legújabb, teljes szezonos versenyzőjeként fog körözni a 2.5 mérföldes oválon.

Grosjean és a Chip Ganassi Racing színeiben már szintén egy kiterjesztett oválprogrammal kacérkodó amerikai kollégája a tervek szerint ekkor fogja megkísérelni az Indianapolis 500-on való induláshoz elengedhetetlen Rookie Orientation Program három fázisának teljesítését.

Jelen regulák alapján az elsőben 10 kört kell megtenni 205 – 210 mph (330 – 338 kmh) közötti átlagsebességgel, majd a másodikban már 15-öt 210 – 215 mph-val (338 – 346 kmh), végül pedig szintén 15-öt 215 mph (346 kmh) feletti tempó mellett. Ezen körszámokat azonban nem muszáj egyhuzamban lefutniuk.

A teszt egy másik aspektusból is érdekesnek ígérkezik, hiszen néhány autót extra súllyal küldenek pályára, hogy így szimulálják a 2023-ban érkező, hibrid motorok által okozott tömegnövekedés hatásait.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy