Johnson: Addig maradok az IndyCarban, amíg Ganassi és a szponzorok akarják

Johnson: Addig maradok az IndyCarban, ameddig Ganassi és a szponzorok akarják
credit:IndyCar MediaA teljes ismeretlennek vágott neki Jimmie Johnson, miután a NASCAR-ból visszavonulva áttette székhelyét az IndyCarba.

Az amerkai versenyző úgy debütált az utóbb időszak legerősebb mezőnyével bíró szériában, hogy azt megelőzően egyáltalán nem volt tapasztalata open-wheelek terén.

Johnson jelenleg épített/utcai pályás programot teljesít, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Eddigi kilenc futamán elért legjobb eredménye két tizenkilencedik hely az alabamai szezonnyitón, valamint múlt augusztusban az IMS roadján.

Az oválokat főként a nagyobb kockázatra hivatkozva nem vállalta be, de az IndyCar biztonsági körülményeit látva – azon belül is legfőképpen az aeroscreent – már komolyan kacérkodik ezzel a pályatípussal is.

Első lépésként augusztus 30-án, a Texas Motor Speedwayen meg is ejthetett egy tesztet.

A folytatás egyelőre még a levegőben lóg. Johnsonnak saját bevallása szerint további gyakorlásokra van szüksége, emellett pedig a családjával is át kell beszélnie a dolgot, mielőtt meghozná a végső döntést az oválok kapcsán.Egy dolog viszont biztos, a nehézségek ellenére rendkívül élvezi karrierjének új szakaszát.

“Boldogan kijelentem, hogy annyi évig maradok az IndyCarban, ameddig Chip [Ganassi] akarja és vannak szponzoraim” – nyilatkozta Johsnon keddi sajtótájékoztatóján.

“Nagyon jól érzem magam, minden egyes körrel, amit az autóban töltök csak jobb leszek. Az a szándékom, hogy addig maradok, ameddig csak tudok.”

A hétszeres NASCAR Cup-bajnok szerződése 2022-re is kiterjed, ahogyan a 48-as Dallara-Hondát oválokon tőle átvevő Tony Kanaané is.

Abban az esetben viszont, ha Johnson is szeretne vezetni kizárólag balra kanyarodó vonalvezetéseken, Ganassi hajlandó extra autót hadrendbe állítani számára. Ehhez azonban szükséges a megfelelő anyagi fedezet is.

Jelen tervek szerint ‘JJ’ részt fog venni az IndyCar októberi, indianapolisi abroncstesztjén, aminek során megkísérli teljesíteni az ötszáz mérföldes versenyen való induláshoz szükséges Rookie Orientation Programot.

“Úgy érzem ez a logikus lépés most. Ezután jönnek a csapattal, szponzorokkal való tárgyalások arról, hogy meg tudnánk-e csinálni. Az októberi tesztet arra szeretnénk használni, hogy élesben megkezdjük az utamat egy esetleges Indy 500 felé. Még nem akarunk túlságosan is előre gondolkodni. Először nekem kell rábólintanom a dologra, mielőtt még bármiféle részletekbe is bocsátkoznánk. Egy újabb esély az autóban, különösen ezen a pályán kulcsfontosságú lesz a döntésem meghozatalában.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy