IndyCar: Jimmie Johnson túlesett az első ováltesztjén

IndyCar: Jimmie Johnson túlesett az első ováltesztjén
credit:Jimmie Johnson/TwitterHétfőn, a Texas Motor Speedwayen tehette meg első oválpályás köreit IndyCar-autóval Jimmie Johnson.

A Chip Ganassi Racing újonca még NASCAR-pilótaként számos rekordot felállított ezen a pályán. Övé az itt elért legtöbb győzelem (7), legtöbb top 5-ös (16) és legtöbb top 10-es helyezés (22), továbbá nála több kört (1152) még senki sem töltött az élen.

A másfél mérföldes ovál azonban már egy teljesen különböző történetnek számít, ha Indy-géppel hajtanak fel rá.

A különleges körülmények között – reggel hatkor kezdődött villanyfényben és délig tartott – privát teszt elején Scott Dixon tett meg néhány kört Johnson 48-as Dallara-Chevyjével, hogy a lehető legoptimálisabb beállításokkal adhassa át a volánt csapattársának.

„A mai nap az első lépés volt az oválversenyzés felé” – nyilatkozta a hétszeres Cup-bajnok, aki Dixon mellett Tony Kanaan, valamint a CGR-nél jelenleg tanácsadóként dolgozó Dario Franchitti segítségére is végig számíthatott.

„Összességében véve fantasztikus tapasztalat volt! Sokat tanultam, képes voltam felvenni a tempót és összerakni néhány igazán gyors kört. Segített, hogy olyan vonalvezetésen lehetettem, ahol már rengeteget versenyeztem korábban. Ugyanakkor az Indy-gép sokban különbözik a stock-cartól. A sebesség is jóval nagyobb. A kanyarokban alkalmazkodnom kellett a látómezőmmel, emellett az oldalsó g-erők is jelentősebbek, mint amihez hozzászoktam. Az autót másként is kell vezetni [mint épített/utcai pályán], de úgy érzem, képes voltam uralni. A nap túlnyomó részét azzal is töltöttem, hogy alkalmakodjak az új környezethez. Nem csak sokkal gyorsabb, de határozottan érzékenyebb is. Igazán jól jött, hogy ismerős terepen lehettem.”„Úgy érzem, még dolgoznom kell azon, hogy komfortosabban érezzem magam az autóban és ez a mai nap az első lépés volt ehhez. További tesztekre van szükségem, mielőtt még meghoznám a végső döntést [az éles oválversenyzésről]. Több beszélgetés vár rám a családommal, a szponzorokkal és Chippel is. Jelenleg sok a változó még ebben a történetben. Nagyon hálás vagyok a csapatnak, hogy időt szántak erre és azt mondták ‘Gyerünk, tegyél meg pár kört és meglátjuk mit gondolsz’. Van pár napom arra, hogy emésztgessem a dolgot, átgondoljam mi legyen a következő fejezet.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy