NASCAR: Blaney nyert Daytonán, Larson az alapszakasz bajnoka

NASCAR: Blaney nyert Daytonán, Larson az alapszakasz bajnokaRyan Blaney győzelmével ért véget a NASCAR Cup Series alapszakaszának zárófutama Daytonán.

A Team Penske versenyzője overtime-ban, egy hatalmas tömegbaleset után húzta be idei harmadik, eddigi királykategóriás győzelmét tekintve pedig hetedik elsőségét.

A futam egyetlen hosszabbítására azt követően került sor, hogy Matt DiBenedetto egy hátulró rámért ütést követően eltalálta Chase Elliottot, a láncreakció pedig magával rántotta többek között Kyle Buscht és Brad Keselowskit is.

A restart pillanatában több olyan pilóta is ott volt a top 10-ben, akiknek csak a győzelem lett volna elegendő ahhoz, hogy megkaparintsák a rájátszás mezőnyének utolsó helyét.

Végül azonban a “csoda” elmaradt.

Négy körrel a tervezett leintés előtt a továbbjutásért küzdő Daniel Suarez megforgott, eltalálva Kevin Harvickot.

A big one-ba fulladt incidens véget vetett Austin Dillon, Corey LaJoie, valamint a sárga zászló miatt végül egy utolsó harc lehetősége nélkül, másodikként befutott Chris Buescher bajnoki címről szőtt álmainak is.Ha ez nem lett volna elég, a Roush Fenway Racing pilótájának autója még a futam után technikai ellenőrzésen is megbukott, ezért utólag diszkvalifikálták.

A playoff egyetlen, szabadon maradt helyét így a hatodik pozícióban célba ért – Buescher kizárása miatt viszont később az ötödikre feljött – Tyler Reddick kaparintotta meg.

A Richard Childress Racing versenyzőjének teljesítményét csak tovább növeli, hogy egy füstölgő, meggyepált autóval produkálta, miután ő is aktív részese volt a 150. körben bekövetkezett, végül piros zászlót kiváltott, többautós balesetnek.

Reddick 8-as számú Chevyjét eltalálta Martin Truex Jr., aminek következtében a pitlane felé kellett vennie az irányt és csak másodperceken múlt, hogy sikerült befejezni a szükséges szervizelést az előírt időtartamon belül.Bubba Wallace harmadikként látta meg a kockás zászlót, ezzel már eleve a 23XI Racing fennállásának legjobbját hozva.

A végeredmény utólagos módosulása miatt viszont felugrott másodiknak, ami egyéni rekordjának számít az ugyanezen a pályán rendezett, 2018-as Daytona 500-zal holtversenyben.

Külön említést érdemel még a saját csapatával, a Live Fast Motorsports-cal versenyző B.J. McLeod. A 37 éves pilóta kilencedikként zárt, ami Cup-karrierje eddigi legjobbjának számít.

Az első szakaszt Chase Elliott, míg a másodikat Joey Logano nyerte.Az idén öt pontozásos győzelemnél járó Kyle Larson csak a huszadik lett, miután ő is belekeveredett az utolsó körben történt tömegkarambolba.

A Hendrick Motorsports kaliforniai sztárjának azonban bőven volt oka örülni, hiszen még így is behúzta az alapszakasz bajnoki címét.

Ez pedig a dicsőség mellett nem kevesebb, mint 15 extra playoff-pontot jelent számára.

Az idény utolsó tíz versenyét magában foglaló rájátszás szeptember 5-én, a Darlington Racewayen veszi kezdetét.Kialakult: Ők 16-an szállnak harcba a NASCAR Cup 2021-es bajnoki címéértEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy