Kialakult: Ők 16-an szállnak harcba a NASCAR Cup 2021-es bajnoki címéért

Kialakult: Ők 16-an szállnak harcba a NASCAR Cup 2021-es bajnoki címéért
credit:NASCARMagyar idő szerint vasárnap hajnalban, a Daytona International Speedwayen fejeződött be a NASCAR Cup Series 2021-es alapszakasza.

A végül Ryan Blaney elsőségét hozott versenyt megelőzően már csak egyetlen hely volt kiadó a széria tizenhat fős rájátszásában.

Ezt végül Tyler Reddick kaparintotta meg, aki karrierje során először vehet részt az utolsó tíz futamot magában foglaló, bajnoki címért folyó harcban.

Az alapszakasz legjobbja az idén már öt pontozásos győzelemmel büszkélkedő Kyle Larson lett, bezsebelve ezzel 15 extra playoff-pontot is.

A kupára hajtók mezőnyében csak három olyan pilóta szerepel, akik nyeretlenül, pontok alapján verekedték be magukat.

A már említett Reddicken kívül így került be Denny Hamlin, aki az alapszakasz során zsinórban 23 versenyen keresztül állt az összetett élén.

Ebben az évben még szintén elkerülte a victory lane-t a tavaly nem kevesebb, mint kilenc futamgyőzelmet begyűjtött Kevin Harvick is.

Mostantól viszont teljesen új időszámítás kezdődik a bajnokságban.

A négy szakaszból álló rájátszás előtt a tizenhat versenyző pontszámát egységesen 2000-ben állapították meg, majd ehhez adták hozzá az idény eddigi részében begyűjtött bónusz playoff-egységeket.

A csata a bajnoki címért szeptember 5-én, Darlingtonon startol el.credit: NASCAR on NBC/Twitter
Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy