Kurt Busch a 23XI-nél folytatja, emellett pedig pont került a NASCAR idei legégetőbb kérdésére is

Kurt Busch a 23XI-nél folytatja, emellett pedig pont került a NASCAR idei legégetőbb kérdésére is
credit:NASCARA 23XI Racing hivatalosan bejelentette, hogy a 2022-es NASCAR Cup Series szezonnak már két teljes szezonos autóval vágnak neki

A gárda 23-as számú Toyota Camryjének volánja mögött jövőre is marad Bubba Wallace, míg az új 45-ös kormánykereke mögött a veterán Kurt Busch hajthat pályára.

A 2004-es, királykategóriás bajnokkal tart jelenlegi főszponzora, a Monster Energy is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy szereztek-e már chartert az új nevezéshez. A Michael Jordan és Denny Hamlin tulajdonában lévő gárda bővebb részleteket a későbbiekre ígért.

A bejelentés kapcsán készített videóban nem csak új pilótájuk kilétéről rántották le a leplet, de egyben pontot tettek az utóbbi hónapok legégetőbb, NASCAR-vonatkozású kérdésére is:

Avagy, hogy el lesznek-e tolva az autók számai jövőre?

A kisfilmből világosan kiderült, hogy a válasz erre igen. Méghozzá a legutóbbi híreknek megfelelően nem hátrafelé, hanem előre lesz átpozicionálva a rajtszám.Ezt a 23XI Racing bejelentése után a NASCAR is hivatalosan megerősítette.

Ha pedig már a számoknál tartunk, akárcsak a 23-mal, az alakulat a 45-tel is Jordan karrierje előtt tiszteleg. A kosaras legenda az NBA-be történt, 1995-ös visszatérésekor viselte ezt a mezén.

A NASCAR tekintetében viszont a 45 Kyle Pettyvel forrt össze, aki Cup-karrierje utolsó nyolc, a Petty Enterprisesnél eltöltött szezonjában versenyzett vele.

A csapat ráadásul szintén a 45-össel jelölte Kyle fiának, a 2000. május 12-én, a New Hampshire Motor Speedwayen halálos balesetet szenvedett Adam Pettynek gépét is.

“A 45-ös különleges szám nekem és az egész Petty-család számára is” – olvasható Kyle sajtóközleményében.

“Várjuk, hogy láthassuk a pályára való visszatérését, amint győzelmekért és bajnoki címekért harcol. Izgalmas számunkra, hogy újra versenyezni láthatjuk Kurttel a volán mögött.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy