Kórházba került Ayla Agren a W Series spái horrorbalesete után

Kórházba került Ayla Agren a W Series spái horrorbalesete utánUPDATE >>>>> Jó hír: Ayla Agren sérülés nélkül megúszta a W Series-tömegbalesetétAz IndyCar-spotter és korábbi USF2000-versenyzőnő is szenvedő alanya volt a W Series spái időmérőjént történt, hat autót számláló tömegbalesetnek.

Az Eau Rouge-ban történt incidens során elsőként Sarah Moore csúszott ki, majd őt követte Abbie Eaton, Belen Garcia, Fabienne Wohlwend, Beitske Visser és Ayla Agren.

“Minden érintett versenyző orvosi ellenőrzésen esett át, két pilótát pedig – Ayla Agrent és Beitske Vissert – további vizsgálatok céljából kórházba szállították” – áll a W Series által kiadott sajtóközleményben.

Állapotukról egyelőre nem áll rendelkezésre hivatalos információ, de az előzetes hírek szerint szerencsére nem szenvedtek komolyabb sérüléseket.

A most 28 éves Agren 2014-ben az élen zárta az F1600 Championshipet, amivel az amerikai open-wheel szakág első női bajnokává vált.

A következő három évben az IndyCar nevelőszériáit tömörítő Road to Indy legalsó lépcsőfokának számító USF2000-ben versenyzett, de szponzorációs problémák miatt több fordulót ki kellett hagynia.

Agren később az IndyCar biztonsági csapatának egyik sofőrje lett, majd spotterként is kivette részét a pályán zajló eseményekből.2019-ben és 2020-ban a Dragon Speednek vezető Ben Hanleyt segítette, míg az idei Indianapolis 500-on Simona de Silvestro (Paretta Autosport) számára figyelte a pálya 3-as kanyarját.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy