Az IndyCar elnöke bízik abban, hogy képesek lesznek befejezni a szezont

Az IndyCar elnöke bízik abban, hogy képesek lesznek befejezni a szezont
credit:IndyCar MediaA tervek szerint jövő hónap közepétől, zsinórban három versenyhétvégével zárul az IndyCar 2021-es szezonja.

Szeptember 12-én a mezőny Portlandbe látogat, majd ezt követi Laguna Seca, végül pedig 26-án Long Beach.

Az érintett államokban érvénybe léptetett, járványügyi szigorítások hallatán azonban komoly aggodalmak merültek fel azt illetően, hogy képesek lesznek-e teljesíteni mindhárom, hátralévő fordulót.

Oregon államban néhány napja ismét kötelező a távolságtartás és a maszkivelés nyílt területen, ahogyan Kaliforniában is egyre több korlátozást vezetnek be. A helyzet gyorsan változik, így egyelőre nem tudni, mi lesz néhány hét múlva.

Az IndyCar elnöke, Jay Frye azonban igyekszik optimista maradni.

“Úgy fogunk tenni, ahogyan eddig és továbbra is eleget teszünk a szabályoknak, követelményeknek” – nyilatkozta a szakember a RACER-nek.

“Jelenleg nagyon jó érzéseink vannak mindhárom verseny tekintetében”

Frye-ék folyamatosan tárgyalásban állnak a helyi kormányzatokkal és promóterekkel, egyelőre pedig minden jel arra mutat, hogy az előzetes program szerint zárhatják le az idényt.Nem tagadja viszont, hogy bármikor rossz irányt vehetnek a dolgok, ami végül akár a futam, vagy futamok törléséhez vezethet.

“Van-e készenléti tervünk arra nézve, ha nem tudjuk mindegyiket teljesíteni? Jelenleg nincs, ugyanakkor tavaly is előfordult – a COVID-helyzet mélypontján -, hogy csütörtök éjjel születtek döntések, amikor normál esetben már elindulunk a versenyre. Ki tudja, mit hoz az elkövetkezendő pár hét, mennyire változnak a dolgok. Ezekre nincs ráhatásunk, de ismétlem, jelen pillanatban nagyon optimisták vagyunk ,hogy minden úgy fog lezajlani, ahogyan kell.”

Az IndyCar idén egyetlen versenyre volt kénytelen keresztet vetni a kanadai Honda Indy Toronto képében, aminek következtében tizenhat fordulósra apadt a naptár.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy